استانداردسازی سیلندرهای گاز طبی
اجرای دستورالعمل استانداردسازی سیلندرهای اکسیژن طبی درمراکز بهداشت قم
بهداشت حرفه ای قم: اتمام استانداردسازی کلیه سیلندرهای گاز اکسیژن طبی مراکز، پایگاهها و خانههای بهداشت استان قم و دریافت گواهی استاندارد از آزمایشگاه مورد تایید اداره کل استاندارد کشور در استان قم
بهداشت حرفه ای :
طبق الزامات استاندارد اجباری ملی (شماره 6792) کپسولها و سیلندرهای نگهداری گاز اکسیژن طبی مستلزم بازرسی و انجام آزمونهای ادواری منظم ( هر 5 سال یکبار) هستند. در جریان این بازرسی و آزمونهای ادواری کپسولهای نا ایمن و معیوب با رعایت جوانب استاندارد از چرخه مصرف خارج میشوند تا از سوانح و حوادث جبران ناپذیر جلوگیری گردد. در این راستا، گروه تجهیزات پزشکی مرکز بهداشت شهرستان، با همکاری واحدهای امور عمومی، نقلیه و مدیران مراکز شهری و روستایی، جهت کنترل کیفی و استانداردسازی کلیه سیلندرهای گاز اکسیژن طبی موجود (419 مورد) در مراکز دولتی و خصوصی شهری و روستایی، پایگاهها و خانههای بهداشت زیر مجموعه معاونت بهداشت و مرکز بهداشت شهرستان قم توسط شرکتهای مورد تایید از سوی اداره کل استاندارد کشور در یک بازه زمانی 3 ماهه در فصل پائیز اقدام نمود. طی این فرآیند از مجموع سیلندرهای تست شده، 389 عدد به چرخه استفاده بازگشته و 30 عدد ریجکت شدند.
شایان ذکر است به منظور عدم ایجاد اخلال در عملکرد و خدمت رسانی به مردم؛ تست استانداردسازی در 2 مرحله صورت گرفت که در هر مرحله 50 درصد سیلندرها از مراکز جمع آوری و 50 درصد باقی مانده کلیه ظرفیت درمانگاهها را پوشش دادهاند.
در انتها مسئول گروه تجهیزات پزشکی مرکز بهداشت قم در این خصوص، برخی الزامات ایمنی جهت حفظ و نگهداشتن سیلندرهای اکسیژن را خاطرنشان کرد:
از ضربه زدن به شیر جددا خودداری گردد.
از تماس دستهای چرب بروی شیرهای سیلندر خودداری کرده که این امر انفجار و خسارت جانی و مالی دربرخواهد داشت.
حتما توسط زنجبر سیلندرها مهار شوند.
هنگام انتقال سیلندر از مکانی به مکان دیگر می بایست از ترالی حمل اکسیژن استفاده گردد.
از نگهداشت سیلندر در مجاورت دستگاه های حرارتی مانند بخاری جددا خودداری گردد.
در زمان عدم استفاده از سیلندرهای اکسیژن الزاماً می بایست درپوش شیرها به نحوی درست بسته شوند.
در زمان اکسیژن دهی، ابتدا شیر سیلندر سپس شیر مانومتر را جهت اکسیژن دهی باز و درپایان امر ابتدا شیر سیلندر سپس شیر مانومتر را قطع میکنیم تا از برگشت اکسیژن به مانومتر خودداری شود.
برای دریافت راهنمای پیشگیری از حوادث و مخاطرات سیلندرهای اکسیژن طبی اینجا کلیک کنید
نظر دهید