مصرف آبزیان و سلامتی
فواید مصرف آبزیان و تاثیر آن بر سلامتی
مزایای مصرف آبزیان محدود به کیفیت و میزان پروتئین آن و همچنین کیفیت چربی های امگا3 موجود در آن نمی باشد. گوشت آبزیان از لحاظ ویتامین ها و همچنین عناصر مورد نیاز بدن ویژگی های بسیار خاص و منحصربفردی دارد.

درباره فواید مصرف آبزیان و تاثیر آن بر سلامتی مطالب زیادی گفته شده است. سالهای متمادی اثرات ترکیبات مختلفی که به طور طبیعی در آبزیان یافت می شود بر سلامت مصرف کنندگان، در مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا مورد مطالعه قرار گرفته است و دامنه این تحقیقات در حال حاضر نیز ادامه دارد. نتایج مثبت این مطالعات باعث شده است که بسیاری از دولتها ترویج مصرف ماهی و آبزیان را در برنامه های کلان خود گنجانده و افزایش مصرف سرانه آبزیان را به جد دنبال کنند.
فکر این که چه نوع غذاهایی برای مصرف انسان ها مناسبترین گزینه است همواره به عنوان مهمترین سوال مطرح بوده است ، زیرا نه تنها به دنبال برطرف کردن نیازهای تغذیه ای بلکه در پی تضمین سلامتی از راه تغذیه نیز هستیم. ماهی و آبزیان به دلایل مختلف در سلامتی انسان تاثیرگزار هستند. کیفیت پروتیئنی بالا ، دارا بودن ویتامین ها ، مواد معدنی و ترکیبات ضروری و نادر گوشت آبزیان را به ماده غذایی منحصر بفردی تبدیل کرده است. غذاهای دریایی در مقایسه با سایر منابع معمول پروتئین ، از پروفایل بهتری در تامین اسیدهای آمینه ضروری برخوردارند و تقریباً تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز را در اختیار بدن قرار می دهند. هضم پذیری بالای بافتهای ماهی به دلیل کمبود بافتهای همبند در گوشت ماهی از ویژگی های منحصربفرد آن به شمار می آید. در مقایسه با منابع پروتئین حیوانی که عمدتا با بافتهای چربی حاوی چربی های اشباع و مضر همراه هستند ، گوشت ماهی یک منبع پروتئین ترجیحی است.
جهت دریافت اسلاید آموزشی اینجا کلیک کنید.