گزارش عوارض واکسن




در صورت بروز عوارض ناشی از واکسیناسیون کرونا فرم گزارش عوارض واکسن کرونا را تکمیل فرمایید

و یا با شماره های 366020999 و 36708012 تماس بگیرید:

 

جهت ثبت عوارض ناشی از واکسنیاسیون کرونا  اینجا کلیک کنید.

عوارض جانبی در واکسن‌های کوید۱۹

بررسی‌هایی که روی تمام واکسن‌های تولید شده کوید۱۹ انجام شده است نشان می‌دهد، درصد بالایی از عوارض جانبی این واکسن‌ها خفیف و ناچیز است. در واقع هر زمان که عارضه‌ای جانبی بر اثر تزریق واکسن پیش می‌آید، به‌طور معمول چند روز بیشتر نمی‌ماند و زود بهبود می یابد.

وقتی واکسن تزریق می‌شود در واقع ورود ویروس کشته شده یا ضعیف شده باعث تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود تا در آینده فرد در برابر عامل اصلی بیماری مقاوم شود. از شایع ترین عوارض می توان به قرمزی و درد محل تزریق اشاره کرد. همچنین یکسری عوارض سیستمی  مثل علائم سرماخوردگی، تب، بدن درد، کهیر یا عوارضی مثل اسهال و استفراغ تا یک هفته بعد ممکن است ایجاد شود که جای هیچ گونه نگرانی ندارد.

عوارض واکسن طبیعی است و نیاز به درمان خاصی ندارد

عوارض واکسن‌ها طبیعی است و نیاز به درمان خاصی ندارد مگر اینکه شدید باشد، در صورت شدید بودن عوارض فرد باید به پزشک مراجعه کند، اما برای عوارض خفیف توصیه می‌شود صرفاً از استامینوفن ۵۰۰ استفاده شود که تا حد زیادی عوارض بیماری را رفع می‌کند، اما نباید داروهایی که بر روی سیستم ایمنی بدن اثر می‌گذارد مصرف شود.

از عوارض جانبی احتمالی و کمتر شایع این واکسن ها واکنش‌های شدید حساسیتی آنافیلاکسی است  که تنگی‌نفس شدید، تورم صورت و گلو، جوش و فشار خون پایین از علایم آن است. این علایم معمولاً به‌ سرعت پس از واکسیناسیون رخ می‌دهد که با تجویز اپی‌نفرین (آدرنالین) درمان می‌شود. به همین دلیل افراد پس از زدن واکسن باید در مراکزی که واکسن را دریافت کرده‌اند، به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنند تا در صورت مشاهده این واکنش حساسیتی فوراً تحت درمان قرار بگیرند.

بروز هر نوع عارضه‌ای بعد از تزریق واکسن اول، منعی برای تزریق واکسن نوبت دوم ایجاد نمی‌کند، فقط در صورتی که افراد بعد از تزریق دوز اول دچار شوک آنافیلاکسی شدند نباید دوز دوم را تزریق کنند، اما در صورت داشتن علائم دیگر مطمئن باشند در تزریق دوز دوم این علائم بسیار کمتر خواهد بود.

تفاوت بروز عوارض واکسن در انسان‌ها مربوط به سیستم ایمنی بدن آنهاست. بدن انسان تعیین می‌کند عارضه واکسن چقدر شدت داشته باشد، برخی افراد در حدی عوارض دارند که باید به پزشک مراجعه کنند، ولی در مقابل برخی هیچ عارضه‌ای ندارند، اما این افراد نباید نگران شوند که چون عارضه‌ای نداشته‌اند یعنی واکسن اثربخشی لازم را نداشته است.

واکسن‌ها از بروز موارد شدید، بستری و مرگ و میر پیشگیری می‌کند، اما بطور کامل از بروز بیماری جلوگیری نمی کند، بنابراین افرادی که واکسن زده‌اند نیز احتمال ابتلا به بیماری را دارند، البته شاید با علائم خفیف یا بدون علامت باشند و ناقل بیماری باشند.

آنچه را که تاکنون از بیماری کوید۱۹ دریافته‌ایم این است که این بیماری غیرقابل پیش بینی و به‌طور بالقوه مرگبار است و باید گفت گزارش‌های بسیاری مبنی بر موثر و ایمن بودن واکسیناسیون کوید۱۹ ارائه شده است که امیدوارکننده‌اند. در این میان عوارض جزئی هم دیده می‌شود که هیچکدام نمی‌توانند دلیلی برای ممانعت از واکسیناسیون شوند.

هر درمان جدیدی فواید و عوارضی دارد و افراد می‌توانند در استفاده از آن درمان خاص تصمیم‌گیری کنند. اما بر اساس داده‌های موجود، دریافت واکسن می‌تواند بهتر از پرهیز از آن باشد.

 

یادمان باشد، در شرایط کنونی، بهترین واکسن، اولین واکسن در دسترس است و بهترین راه برای مبارزه با بیماری کووید19، واکسیناسیون همگانی است