• 1392/12/17 - 09:06
  • 51
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پیام آموزشی

از ماده 91 قانون کار بیشتر بدانید (1)

آیا تا بحال قانون کار را با نگاه اینکه بدانید وظایف کارفرما در قبال تامین، حفظ و ارتقای سلامت شاغلین چیست، مطالعه کرده اید؟ همین سئوال را می توان در خصوص کارگر پرسید...

 

آیا تا بحال قانون کار را با نگاه اینکه بدانید وظایف کارفرما در قبال تامین، حفظ و ارتقای سلامت شاغلین چیست، مطالعه کرده اید؟ همین سئوال را می توان در خصوص کارگر پرسید. قصد نداریم در این مطالب بجای شما اینکار را انجام دهیم اگر شما بعنوان مسئول بهداشت حرفه ای شرکت استخدام شده اید از وظایفتان است که کارفرما را در این خصوص مطلع نمائید.
یکی از موادی که به نظر من خیلی مهم و محور فعالیت های مسئولین بهداشت حرفه ای در شرکت ها می باشد ماده ۹۱ قانون کار است. قانون گذار در این ماده قانونی به کارفرمایان دستور داده آنچه را که برای تامین و حفظ سلامت شاغلین لازم است را فراهم کند. یادآوری می کنم سلامت شغلی به عبارت دیگر هرآنچه سلامت فرد را بواسطه شغلش به خطر می اندازد را کارفرما بایستی شناسایی کند.
وسایل و امکاناتی که لازم است تا این مخاطرات کنترل شود تهیه و در اختیار کارگران قرار دهد. فراموش نکنیم این دستور هم به شرکت های بالای ۲۵ نفر هم برای شرکت های زیر ۲۵ نفر است که حتی کارشناس ندارند. مشخصاً در شرکت های زیر ۲۵ نفر کارشناسی فنی آن از طریق شرکت های خدمات بهداشت حرفه ای انجام می شود و در شرکت های بالای ۲۵ نفر از طریق کاردان یا کارشناسی که استخدام کرده اند.
بنابراین اولین قدم در راستای اجرای این ماده قانونی تهیه امکانات لازم متناسب با مخاطره می باشد. وظیفه مسئول بهداشت حرفه ای از شناسایی مخاطرات شروع شده است سپس برای کنترل این مخاطرات چه امکاناتی لازم است با چه خصوصیاتی فنی و قانونی (در مواد قانون کار که شاید در فرصت های دیگر بحث شود در مورد خصوصیات ماشین آلات و وسایل حفاظت فردی توضیح داده است).
آیا در مجموعه ای که شما در آن مشغول فعالیت هستید اقدام به شناسایی مخاطرات شغلی نموده اید حتی بعضی از مخاطرات را می توانیم بطور دقیق اندازه گیری کنیم. بله اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار که هرساله مطابق بخشنامه شماره ۸۶۲۱ مورخ ۲۵/۵/۸۲ وزارت بهداشت قبل از انجام معاینات الزامی شده است.
اگر قرار باشد در این خصوص که مخاطرات را شناسایی کرده اید (تمام مخاطرات را نه فقط عوامل زیان آور) می توانید اسنادی ارائه کنید که ثابت کند این کار چه موقع ، چطور، توسط چه کسی انجام شده، چه کسی تائید کرده، چند وقت یکبار بازنگری شده است، آیا ناظران دولتی این اسناد را تائید کرده اند، این سئوالاتی است که مسئول بهداشت حرفه ای بایستی از خودش بپرسد.
در ادامه مطلب قصد داریم قدمهای بعدی را تشریح کنیم و نمونه های عینی را مثال بزنیم با ما باشید.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 14577
کلمات کلیدی