• 1403/05/31 - 06:56
  • 227
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
تهدیدات مخاطـرات شغلی روی باروری

تهدیدات و مخاطـرات شغلی روی باروری

گروه بهداشت حرفه ای قم : به منظور ارتقاء هماهنگی، هم افزایی و ساماندهی ظرفیت دستگاه های اجرایی در جهت کاهش عوارض و آسـیب های ناشی از تهدیدات و مخاطـرات باروری، دستـورالعمل اجـرایی مـاده ۶۵ قانون حمایت از خانواده و جـوانی جمعیت تهیه گردید

باروری سالم

با عنایت به اینکه؛ جمعیت و نیروی انسانی یکی از مهمترین مؤلفه های قدرت ملی است، از این رو جمعیت از حوزه هایی است که دشمن با هدف تضعیف آن با استفاده از ابزارهای مختلف بر کالبد ملی، جسم و روان افراد و کارکردهای جامعه تاثیر گذاشته و با تغییر ساختار و الگوی خانواده، آن را تضعیف و کاهش داده و یا از مسیر اهداف اصلی خود خارج می کند، در نتیجه خانواده به عنوان مهمترین عنصر تاثیرگذار بر قدرت ملی و نظام اجتماعی، بستر وقوع این تهدیدات و مخاطرات می باشد. بر این اساس و به منظور ارتقاء هماهنگی، هم افزایی و ساماندهی ظرفیت دستگاه های اجرایی در جهت کاهش عوارض و آسـیب های ناشی از تهدیدات و مخاطـرات باروری، دستـورالعمل اجـرایی مـاده ۶۵ قانون حمایت از خانواده و جـوانی جمعیت تهیه گردید

.

در اجرای ماده۶۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، شصت ویکمین جلسه کمیته دائمی(شورای عالی) پدافند غیرعامل کشور به استناد ماده۸ اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل کشور مصوّب مقام معظّم رهبری و فرماندهی کلّ قوا (مدظله العالی) در تاریخ 30/1/1401 تشکیل و «دستورالعمل اجرایی ماده۶۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  تصویب نمود. که بر اساس آن وظایفی بعهده مرکز سلامت محیط و کار و گروه سلامت کار نهاده است.

تهدیدات ومخاطرات باروری: به کلیه عوامل تهدیدزا در حوزه های زیر که منجر به کاهش باروری می شود، اطلاق می شود:

1ـ تهدیدات و مخاطرات باروری حوزه زیستی: به عوامل زیستی با منشاءهای مختلف در حوزه های انسان، دام، نباتات، آب آشامیدنی، محیط زیست و منابع طبیعی، غذا، دارو و صنایع مرتبط با آن به نحوی که در بلندمدت یا کوتاه مدت منجر به وارد نمودن آسیب یا اختلال در توان باروری انسان شود، اطلاق می گردد.

2- مخاطرات و تهدیدات و مخاطرات باروری حوزه شیمیایی: به عوامل شیمیایی که در بلندمدت یا کوتاه مدت منجر به آسیب یا اختلال در توان باروری انسان شود اطلاق می گردد؛ این عوامل شامل مواد شیمیای پرخطر طبیعی یا مصنوعی مانند فلزات سنگین، سموم شیمیایی و افزودنی ها که می توانند از طریق هوا، خاک، آب، دام، نباتات، غذا و دارو به انسان آسیب برسانند.

۳ـ تهدیدات و مخاطرات باروری حوزه امواج: به امواج الکتریکی، مغناطیسی و صوتی که در بلندمدت یا کوتاه مدت منجر به آسیب یا اختلال در توان باروری انسان شود اطلاق می گردد؛ منبع انتشار این امواج می تواند انسان ساز (تجهیزات مخابراتی و الکتریکی) یا طبیعی ( مانند بیماری های زمین مرجع) باشد.

4ـ تهدیدات و مخاطرات باروری حوزه پرتوی: به عوامل پرتوی مانند چشمه های رادیواکتیو، رادیو ایزوتوپ ها و مولدهای پرتو که در بلندمدت یا کوتاه مدت منجر به آسیب یا اختلال در توان باروری انسان می شود، اطلاق می گردد.

۵ ـ تهدیدات و مخاطرات باروری ناشی از آلاینده های زیست محیطی: مجموعه ای از عواملی که ترکیب آن با منابع پذیرنده مانند آب، هوا یا خاک کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا زیستی آن را بصورت زیان آور در جهت کاهش باروری انسان تغییر دهد. این عوامل براساس ماهیت آلاینده ها شامل عوامل فیزیکی (ارتعاش، پرتو)، شیمیایی، زیستی و بر اساس نوع ماده آلاینده شامل مواد زائد جامد، مایع (فاضلاب و مواد دفعی مایع)، گازها (آلاینده های هوا) می باشند.

آیا شما در محیط کار خود عاملی شغلی تهدید کننده سلامت باروری را شناسایی کرده اید؟

چه مواد شیمیایی را می شناسید که تاثیر سوء روی باروری سالم دارد؟

آیا عوامل فیزیکی محیط کار می توانند تاثیرات سوء روی باروری سالم داشته باشند؟

برای دریافت لیست مواد شیمیایی تاثیرگذار روی باروری اینجا کلیک کنید

 

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبر : 61900