• 1398/11/20 - 08:35
  • 737
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار

جذب فارغ التحصیلان رشته HSE به عنوان مسئول بهداشت حرفه ای عضو کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار

مرکز سلامت محیط و کار در پاسخ به سوالات یک از معاونت های بهداشتی نحوه بکارگیری و عناوین رشته های مرتبط با بهداشت حرفه ای برای عضویت در کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار را معین نمود...

نحوه جذب فارغ التحصیلان رشته HSE به عنوان مسئول بهداشت حرفه ای عضو کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار
مرکز سلامت محیط و کار در پاسخ به سوالات یک از معاونت های بهداشتی  نحوه بکارگیری و عناوین رشته های مرتبط با بهداشت حرفه ای برای عضویت در کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار را معین نمود.
این معاونت بهداشتی سولات ذیل را در خصوص نحوه جذب و فارغ التحصیلان سایر رشته های مرتبط ایمنی و صنعتی، HSE و ... بعنوان مسئول بهداشت حرفه ای عضو کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار از مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت مطرح می نماید.
1-آیا فارغ التحصیلان سایر رشته های مرتبط ایمنی و صنعتی، HSE و ...می توانند بجای کارشناس بهداشت حرفه ای به عضویت کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در آیند؟
2-آیا از فارغ التحصیلان بهداشت حرفه ای شاغل در سایر صنایع یا ادارات که بعضی از روزهای هفته در استراحت هستند می توان در کنار کارشناس ایمنی و ... بعنوان عضو بهداشت حرفه ای کمیته استفاده کرد؟
3- آیا در احراز صلاحیت کارشناسان دانشگاه محل تحصیل(دانشگاه غیر انتفاعی، جامع علمی کاربردی و ..) نیز مورد تایید می باشد؟
آقای دکتر جنیدی ریاست محترم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به سوالات فوق اعلام کردند؛
به استناد ماده 93 قانون کار « به‌منظور جلب‌ مشاركت‌ كارگران‌  و نظارت‌ بر حسن‌ اجراي‌ مقررات‌ حفاظتي‌ و بهداشتي‌ در محيط‌ كار  و پيشگيري‌ از حوادث‌ وبيماريها، در كارگاههايي‌ كه‌ وزارت‌ كار و امور اجتماعي‌ و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشكي‌ ضروري‌ تشخيص‌ دهند كميتة‌ حفاظت‌ فني‌ و بهداشت‌ كار تشكيل‌ خواهد شد.»
همچنین تبصره یک ماده 93 قانون کار اعلام نموده است کمیته مزبور با حضور افراد متخصص در زمینه حفاظت فنی و بهداشت حرفه ای تشکیل می گردد.
لذا مطابق با تبصره 2 ماده 2 آیین نامه فوق الذکر، مسئول بهداشت حرفه ای بایستی از فارغ التحصیلان بهداشت حرفه ای مورد تایید مرکز بهداشت شهرستان باشد براین اساس به کارگیری فارغ التحصیلان سایر رشته های تحصیلی مرتبط، نظیر HSE در مقطع کارشناسی ارشد به شرط دارا بودن مدرک کارشناسی در رشته مهندسی بهداشت حرفه ای به عنوان مسئول بهداشت حرفه ای و عضو کمیته حفاظت فنی بهداشت کار در کارگاه ها بلامانع است. بدیهی است با توجه به اختیارات و تکالیف قانونی محوله به وزارت بهداشت به کارگیری فارغ التحصیلان بهداشت حرفه ای در کارگاه ها به صورت تمام وقت یا پاره وقت بر اساس میزان مخاطرات بهداشتی محیط کار و تعداد کارگران در معرض خطر توسط مرکز بهداشت محل تعیین خواهد شد.
قابل ذکر است؛ جذب کارشناسان بهداشت حرفه ای فارغ اتحصیل از دانشگاه آزاد اسلامی نیز به عنوان مسئول بهداشت حرفه ای و عضو کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در کارگاه ها بلامانع می باشد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 35227
کلمات کلیدی