• 1392/11/14 - 10:08
  • 54
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
سرطان و عوامل مرتبط خطرزا

سمینار سرطان و عوامل مرتبط خطرزا برگزار شد

واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت قم، در مورخ شنبه ۱۲/۱۱/۹۲ از ساعت ۹ الی ۱۳ سمینار سرطان و عوامل مرتبط خطرزا را برگزار نمود. جناب آقای مهندس حق ویسی، جناب آقای دکتر مظفری و جناب آقای دکتر محمودی از مدرسان این سمینار بودند.

 

واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت قم، در مورخ شنبه ۱۲/۱۱/۹۲ از ساعت ۹ الی ۱۳ سمینار سرطان و عوامل مرتبط خطرزا را برگزار نمود. در این سمینار، رابطه تغذیه و سرطان توسط آقای مهندس حق ویسی ارائه گردید. ایشان عوامل خطر بروز سرطان را این گونه بیان کردند:

- ۳۵% رژیم غذایی و الگوی غذایی
- ۳۰% استعمال دخانیات
- ۲۰% عوامل ژنتیک
- ۵% مصرف الکل
- ۹% سایر علل

وی در ادامه ریسک فاکتورها را شامل چاقی، فعالیت کم، غذاهایی پرچرب، رژیم غذایی با GI بالا، مصرف زیاد گوشت قرمز و لبنیات پرچرب و مصرف بیش از حد پروتئین ها دانستند.

در ادامه آقای دکتر مظفری متخصص ریه در خصوص سرطان های ریه مطالبی ارائه نمودند. ایشان اولویت کنترل سرطان ریه را کنترل مصرف دخانیات می دانند و عامل اصلی سرطان ریه را مصرف سیگار.

در ادامه آقای دکتر محمودی مدیر گروه بیماری های معاونت بهداشتی در خصوص اپیدمیولوژی سرطان مطالبی به سمع شرکت کنندگان رساندند. ایشان سومین علت مرگ و میر را سرطان بیان نموده که بعد از بیماریهای قلبی عروقی و سوانح و حوادث می باشد. ولی این الگو در استان قم به این صورت است که عامل مرگ و میر اول بیماریهای قلبی و عروقی سپس سرطان و در درجه سوم سوانح و حوادث قرار دارد. در ادامه اظهار داشتند یک سوم سرطانها قابل پیشگیری هستند و یک سوم افراد مبتلا درمان می شوند.

برای دریافت اسلایدهای آموزشی این سمینار اینجا کلیک کنید.

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 14244
کلمات کلیدی