• 1390/12/15 - 09:16
  • 95
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رابطه آفت کشها با میزان ناباروری در مردان

میزان ناباروری در مردان کشاورز یا شاغل در صنایع تولید کننده آفت‌کشها چند برابر بیشتر از جامعه نرمال

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند میزان ناباروری در مردان کشاورز یا شاغل در صنایع تولید کننده آفت‌کشها چند برابر بیشتر از جامعه نرمال است. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، بررسی تحقیقات انجام شده درباره اثرات آفت‌کشها نشان دهنده تأثیر عمده آنها بر شاخصهای تعداد و مورفولوژی اسپرمها و سلولهای تولید کننده تستوسترون می باشد.

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند میزان ناباروری در مردان کشاورز یا شاغل در صنایع تولید کننده آفت‌کشها چند برابر بیشتر از جامعه نرمال است .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  بررسی تحقیقات انجام شده درباره اثرات آفت‌کشها نشان دهنده تأثیر عمده آنها بر شاخصهای تعداد و مورفولوژی اسپرمها و سلولهای تولید کننده تستوسترون می باشد .

نتایج تحقیقات نشان می دهد از میان ۱۳۴ آفت‌کشی که مردم اروپا زیاد با آن سر و کار دارند، ۳۷ مورد را انتخاب کردند و آزمایشاتی صورت دادند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، بررسی‌ها نشان داد از میان ۳۷ مورد، ۲۳ آنتی‌آندروژن بوده و با کاهش تستوسترون میل جنسی را کم می‌کند. ناباروری یکی از مشکلات عدیده پزشکی در دنیای امروز است. به طوریکه میزان آن در جهان از سال ۱۹۵۵ تاکنون ۵۰% افزایش یافته است و هم اکنون ۱۰-۱۵% از زوجها از این مشکل رنج می‌برند.

با صنعتی شدن جوامع و تغییر شیوه زندگی، به مرور بر انواع گوناگون عوامل خطرساز محیطی افزوده ‌شده و منجر به بروز اختلالاتی در ارگان‌های مختلف بدن انسان شده است.

ترکیبات زیانبار نظیر سرب، استفاده از آب شرب آلوده به مواد مضر شناخته شده و ناشناخته حاصل از صنایع گوناگون نظیر ترکیبات آرسنیک، کروم، بنزن و غیره، آب و خاک کشاورزی آلوده به سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی و به تبع آن، محصولات زراعی آلوده، استفاده از هورمونها و داروهای گوناگون در صنعت پرورش دام و طیور و وجود بقایای‌ آنها در محصولات لبنی و گوشتی، نظیر هورمون‌های استروییدی دفع شده در شیر، افزایش استفاده از مواد سنتتیک و نگهدارنده‌ها در صنایع غذایی، در کنار عادات تغذیه‌ای و رژیم‌های غذایی نامناسب و کمبود آنتی‌اکسیدانها و عناصری نظیر روی، سلنیم و مس در رژیم غذایی روزانه از جمله این عوامل خطرساز است.

همچنین، آثار جانبی زیانبار برخی داروها و مواد شیمیایی نظیر کتوکونازول و دیوکسین، تماس روزانه با انواع پرتوهای مضر در محیط زندگی و کار، نظیر پرتوهای ایکس و فرابنفش، امواج ساطع شده از فرستنده‌های مخابراتی و تلفن همراه، تنش‌های فیزیکی و روانی محیط کار و زندگی، استعمال دخانیات، کاهش تحرک و عوارضی نظیر چاقی و افزایش سن ازدواج نیز، همه و همه عواملی هستند که ممکن است به طور مستقیم و غیرمستقیم بر کاهش باروری در انسان تأثیر گذار باشند

 نتایج این تحقیق به شکل  مقاله‌ای در مجله environement health perspective منتشر شده است.

منبع: سایت پزشکان بدون مرز /http://www.pezeshk.us

با تشکر از خانم زهرا عزتی نیا

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبر : 10869
کلمات کلیدی