معرفی کتاب بهداشت حرفه ای
چاپ اول کتاب بهداشت حرفه ای ویژه کاردانهای بهداشتی- بهداشتیاران کار- بهگران و بهورزان
کتاب بهداشت حرفه ای ویژه کاردانهای بهداشتی- بهداشتیاران کار- بهگران و بهورزان به تألیف مهندس جواد برازنده، مهندس طیبه نکوئیان و مهندس مهدی حمزه لوئیان توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان مرکزی به چاپ رسید.
قسمت مهمی از زندگی انسان ها صرف کار و تلاش می شود. در زندگی پیچیده امروز، شغل های زیادی وجود دارند که روش انجام کار، محیط، مواد و ابزار کار مورد استفاده در آن ها می توانند سلامت و حیات کارگران را به خطر بیاندازند. بیشتر حوادث ناشی از کار و بیماری های شغلی، با رعایت اصول بهداشت حرفه ای قابل پیشگیری و کنترل هستند. انتقال این اصول به کارفرمایان و کارکنان مشاغل مختلف در کارگاه های خانگی و غیر خانگی نقش مهمی در پیشگیری مؤثر از حوادث و بیماری های شغلی خواهد داشت.
کتاب بهداشت حرفه ای (کاردانهای بهداشتی- بهداشتیاران کار- بهگران و بهورزان) به تألیف آقای مهندس جواد برازنده (کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای استان قم)، خانم مهندس طیبه نکوئیان و آقای مهندس مهدی حمزه لو ئیان توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان مرکزی به چاپ رسید. در قسمت مقدمه، مؤلفین کتاب اینگونه آورده اند که نظر به سال ها تجربه بازدید و بازرسی از صنایع، شاهد مشکلات فراوان و متفاوت در محیط های کار و کارگری بوده ایم. اجرای دستورالعمل ها، آئین نامه ها و ضوابط و برنامه های ابلاغی مرکز سلامت محیط و کار ما را بر آن داشت تا مجموعه ای آموزشی تهیه کنیم تا با استفاده از آن بتوانیم اصول و مبانی بهداشت حرفه ای را به صورت علمی، منسجم و به زبانی ساده و کاربردی در اختیار همکاران بهداشت حرفه ای قرار داده تا با بهره گیری از آن ضمن آموزش گروه های همکار شامل مسئولین خانه های بهداشت کارگری، بهگران، بهورزان و کاردان های بهداشتی ایشان نیز بتوانند از این مجموعه جهت آموزش کارگران و بهبود شرایط کار و دستیابی به اهداف بهداشت حرفه ای که حفظ، تأمین و ارتقاء سلامت شاغلین و کارگران زحمت کش کشورمان می باشد، دست یابیم.
این کتاب مشتمل بر هفت فصل زیر می باشد:
-
تعریف، تاریخچه و اهداف بهداشت حرفه ای
-
آشنایی با عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار
-
آشنایی با عوامل زیان آور شیمیایی محیط کار
-
آشنایی با عوامل زیان آور بیولوژیک محیط کار
-
آشنایی با عوامل زیان آور ارگونومیک محیط کار
-
معاینات سلامت شغلی و بیماری های ناشی از کار
-
آشنایی با فرم ها و دستورالعمل های بهداشت حرفه ای و تکمیل فرم های آماری