• 1391/11/08 - 10:03
  • 88
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معرفی کتاب بهداشت حرفه ای

چاپ اول کتاب بهداشت حرفه ای ویژه کاردانهای بهداشتی- بهداشتیاران کار- بهگران و بهورزان

کتاب بهداشت حرفه ای ویژه کاردانهای بهداشتی- بهداشتیاران کار- بهگران و بهورزان به تألیف مهندس جواد برازنده، مهندس طیبه نکوئیان و مهندس مهدی حمزه لوئیان توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان مرکزی به چاپ رسید.

 

قسمت مهمی از زندگی انسان ها صرف کار و تلاش می شود. در زندگی پیچیده امروز، شغل های زیادی وجود دارند که روش انجام کار، محیط، مواد و ابزار کار مورد استفاده در آن ها می توانند سلامت و حیات کارگران را به خطر بیاندازند. بیشتر حوادث ناشی از کار و بیماری های شغلی، با رعایت اصول بهداشت حرفه ای قابل پیشگیری و کنترل هستند. انتقال این اصول به کارفرمایان و کارکنان مشاغل مختلف در کارگاه های خانگی و غیر خانگی نقش مهمی در پیشگیری مؤثر از حوادث و بیماری های شغلی خواهد داشت.  

کتاب بهداشت حرفه ای (کاردانهای بهداشتی- بهداشتیاران کار- بهگران و بهورزان) به تألیف آقای مهندس جواد برازنده (کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای استان قم)، خانم مهندس طیبه نکوئیان و آقای مهندس مهدی حمزه لو ئیان توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان مرکزی به چاپ رسید. در قسمت مقدمه، مؤلفین کتاب اینگونه آورده اند که نظر به سال ها تجربه بازدید و بازرسی از صنایع، شاهد مشکلات فراوان و متفاوت در محیط های کار و کارگری بوده ایم. اجرای دستورالعمل ها، آئین نامه ها و ضوابط و برنامه های ابلاغی مرکز سلامت محیط و کار ما را بر آن داشت تا مجموعه ای آموزشی تهیه کنیم تا با استفاده از آن بتوانیم اصول و مبانی بهداشت حرفه ای را به صورت علمی، منسجم و به زبانی ساده و کاربردی در اختیار همکاران بهداشت حرفه ای قرار داده تا با بهره گیری از آن ضمن آموزش گروه های همکار شامل مسئولین خانه های بهداشت کارگری، بهگران، بهورزان و کاردان های بهداشتی ایشان نیز بتوانند از این مجموعه جهت آموزش کارگران و بهبود شرایط کار و دستیابی به اهداف بهداشت حرفه ای که حفظ، تأمین و ارتقاء سلامت شاغلین و کارگران زحمت کش کشورمان می باشد، دست یابیم.

این کتاب مشتمل بر هفت فصل زیر می باشد:

  1. تعریف، تاریخچه و اهداف بهداشت حرفه ای
  2. آشنایی با عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار
  3. آشنایی با عوامل زیان آور شیمیایی محیط کار
  4. آشنایی با عوامل زیان آور بیولوژیک محیط کار
  5. آشنایی با عوامل زیان آور ارگونومیک محیط کار
  6. معاینات سلامت شغلی و بیماری های ناشی از کار
  7. آشنایی با فرم ها و دستورالعمل های بهداشت حرفه ای و تکمیل فرم های آماری
     

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10521
کلمات کلیدی