مناسبت بهداشتی
18 مهر آغاز هفته سلامت روان
خود مراقبتی گام اول سلامت است . خود مراقبتی یعنی همین که ما یا دبگیریم از خودمان مراقبت کنیم . بین 65درصد تا 85 درصد از مراقبتهای که به سلامت منجر می شود، محصول همین خود مراقبتی...
18 مهر آغاز هفته سلامت روان
شعار روز: خودمراقبتی و نقش آن در شادی و نشاط اجتماعی
خود مراقبتی گام اول سلامت است . خود مراقبتی یعنی همین که ما یا دبگیریم از خودمان مراقبت کنیم . بین 65درصد تا 85 درصد از مراقبتهای که به سلامت منجر می شود، محصول همین خود مراقبتی است .یعنی فعالیتهایی که ما یا خانواده هایمان برای حفظ و ارتقاء سلامت مان ،پیشگیری از ابتلا به بیماری ، درمان بیماری هایمان یا کاهش عوارض آن انجام می دهیم.
خود مراقبتی عملی است که در آن هر فردی از دانش و مهارت وتوان خود به عنوان یک منبع استفاده می کند تا به طور مستقل از سلامت خود مراقبت کند.تصمیم گیری درباره خود و با اتکاء به خود است. البته این تصمیم گیری می تواند شامل مشورت و کمک تخصصی یا غیر تخصصی از دیگران نیز باشد.اگر چه خود مراقبتی ، فعالیتی است که مردم برای تامین و حفظ و ارتقاء سلامت خود انجام می دهند ؛ ولی گاهی این مراقبت به فرزندان، خانواده، دوستان، همسایگان، هم محلی ها و همشهریان آنها نیز گسترش می یابد به هر حال در تعریف خود مراقبتی پنج ویزگی زیر پنهان می باشد.
1 رفتاری داوطلبانه است.
2 فعالیتی آموخته شده است.
3 حق و مسئولیتی است همگانی برای حفظ سلامت خود ،خانواده و نزدیکان
4 بخشی از مراقبتهای نوزادان ،کودکان، نوجوانان و سالمندان است.
5 بزرگسالانی که قادر به خود مراقبتی نیستند نیازمند دریافت مراقبتهای بهداشتی از ارائه دهندگان خدمات اجتماعی و بهداشتی خواهند بود.
اما درخت سعادت در بستر پر نشاط می روید نه در شوره زار سردی و افسردگی .
عامل ایجاد بسیاری از مشکلات روحی و جسمی ، یاس و ناامیدی و اضطراب و تشویش خاطر است. خانواده های آرام و با نشاط خود به خود بسیاری از مشکلات را نخواهند داشت. شادابی که بر فضای خانه حاکم شد موفقیت در کار، معاشرت خوب اجتماعی و تربیت صحیح فرزندان و اثرات فرخنده و مبارک دیگری را به دنبال خواهد داشت. پس بیاید دستی به سر و روی زندگیمان بکشیم و نگذاریم گردو غبار و افسردگی بر چهره نشاط و سرزندگی آشیانمان بنشیند. نشاط در خانواده موجب به وجود آمدن زمینه مساعد برای تامین سعادت و کامیابی افراد آن و در نتیجه تامین سعادت و کمال و شادابی جامعه می باشد
شادابی نیرو محرکه اجتماع است و نشاط اجتماعی رابطه مستقیم با کاهش آسیبهای اجتماعی و روانی دارد.
برای ایجاد نشاط اجتماعی از خودمان شروع کنیم .
1 مهارت خود آگاهی و ارتباط موثر را هر چه زودتر فرا بگیریم.
2 به ارزش هاو اعتقادات دینی خود پایبند باشیم و آن را تقویت کنیم
3 ورزش روزانه را فراموش نکنیم .
4 منظم باشیم و نظم و انضباط را در هر کجا که هستیم رعایت کنیم .
5 به قوانین احترام بگذاریم.
6 تغذیه خوبی داشته باشیم