اخبار مرکز سلامت محیط و کار
77 هزار و 508 مورد رفع نقص بهداشتي بدون مراجعه كارفرمايان به مراجع قانوني
رییس اداره عوامل شغلی موثر بر سلامت، گفت: 77 هزار و 508 مورد رفع نقص بهداشتي بدون مراجعه كارفرمايان به مراجع ذيصلاح قانوني انجام شد. وی همچنین در رابطه با تدوین و ابلاغ دستورالعمل بازرسی بهداشت کار، گفت:
رییس اداره عوامل شغلی موثر بر سلامت:
77 هزار و 508 مورد، رفع نقص بهداشتي كارگاه ها / طراحی شاخص های جدید در قالب 26 شاخص، از دستاوردهای بازرسی هدفمند
رییس اداره عوامل شغلی موثر بر سلامت، گفت: 77 هزار و 508 مورد رفع نقص بهداشتي بدون مراجعه كارفرمايان به مراجع ذيصلاح قانوني انجام شد.
به گزارش کمیته خبر و اطلاع رسانی مرکز سلامت محیط و کار، مهندس فاطمه صادقی، رییس اداره عوامل شغلی موثر بر سلامت در رابطه با تدوین و ابلاغ دستورالعمل بازرسی بهداشت کار، گفت: دستورالعمل بازرسی بهداشت کار براي اجراي بازرسي هدفمند بهداشت حرفه اي به استناد تبصره ماده 99 قانون کار، تدوین و ابلاغ شده است و بازرسی سالانه از کارگاه ها با اولويت بندي بر اساس درجه ریسک آنها، در دستور کار بازرسان بهداشت حرفه اي دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار گرفته است.
وی، ادامه داد: اين در حالي است كه کارگاه های دارای ریسک خطر بالاتر در اولويت قرار داشته و در صورت عدم اجراي اقدامات کنترلی و يا كاهش آلاينده هاي خطرناك (به ميزان حدود مجاز مواجهه شغلي مصوب وزارت بهداشت)، كارفرمايان متخلف به مراجع ذيصلاح قانوني معرفی خواهند شد.
مهندس صادقی ضمن تشریح برنامه بازرسی هدفمند، خاطرنشان کرد: این برنامه از اولویت های مرکز سلامت محیط و کار می باشد و تجهیزات مورد نیاز بازرسان بهداشت حرفه اي به تفکیک دانشگاه های علوم پزشکی کشور تأمين خواهد شد.
وی گفت: به منظور بهره برداري بهينه و اصولي از نيروهاي بهداشت حرفه اي جذب شده، بسته آموزشي جامع در دست تدوين مي باشد و ادامه داد: از کل بازرسی مورد انتظار، تعداد 36 هزار و 963 بازرسی کارگاه های درجه یک، 21 هزار و 203 بازرسی (58%) انجام شده است و از 192 هزار و 262 بازرسی مورد انتظار در کارگاهای درجه دو، 126 هزار و 847 بازرسی (66%) صورت گرفته است.
صادقی، همچنین با یادآوری اهمیت ارتقاء كمي بازرسي هاي بهداشت حرفه اي، اظهار داشت: در سال گذشته، 487 نفر نیروی بهداشت حرفه ای در اجرای طرح گسترش شبکه بر اساس قاعده هر 250 کارگاه یک نفر نیروی بهداشت حرفه ای در معاونت بهداشتي دانشگاه های علوم پزشکی جذب شده و شروع به کار نمودند.
رییس اداره عوامل شغلی موثر بر سلامت، با بیان آخرين شاخص عملکرد کشوری دانشگاه ها، گفت: در طرح تحول بهداشت، برنامه بازرسی هدفمند پیشرفت چشمگیری داشته است.
وی، همچنین افزود: بر مبناي بازرسي هاي بعمل آمده، تعداد 266 هزار و 995 مورد نقص بهداشتی توسط بازرسان بهداشت حرفه ¬اي شناسايي و اعلام شده است و تعداد اخطاریه هاي اعلام شده به كارفرمايان، 79 هزار و 503 مورد بوده است که از این میان 77 هزار و 508 مورد رفع نقص بهداشتي بدون مراجعه كارفرمايان به مراجع ذيصلاح قانوني اقدامات انجام شده است و تدابير لازم جهت كنترل و كاهش آلاينده هاي شغلي محيط كار و بهبود شرايط بهداشتي محيط كار اخذ شده است.
خانم صادقی، در ادامه تشریح برنامه بازرسی هدفمند، بیان داشت: به منظور ارتقاء كيفي بازرسي هاي بهداشت حرفه اي در راستاي توانمندسازی در ارزيابي و شناسايي ريسك فاكتورهاي شغلي و انجام نظارت هاي لازم بازرسان، دوره هاي آموزشي در سراسر كشور به طور آبشاري برگزار شد.
وی افزود: بازنگری فرم های بازرسی بهداشت حرفه ای و طراحی شاخص های جدید در قالب 26 شاخص به منظور ارتقائ و بهبود سيستم ثبت و گزارش گيري بازرسي بهداشت حرفه اي در دستور كار مركز قرار گرفت و فرم هاي بازنگري شده به سطوح تابعه ابلاغ شد.
وی با اشاره به اینکه طراحی صفحات سنجش آلاینده های شغلی برای ثبت گزارش و نطارت بر سنجش عوامل زيان آور محيط كار در سامانه جامع بازرسي انجام شده است، گفت: در حال حاضر، دسترسي براي كليه دانشگاه ها جهت گزارش گيري در سامانه جامع بازرسي ايجاد شده است و طراحی شاخص هاي بهداشت حرفه اي در سامانه بازرسي در حال انجام است و به زودي براي كاربران دانشگاه هاي تابعه قابل دسترسی می گردد.