• 1391/01/16 - 07:39
  • 38
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
روز جهاني ايمني و بهداشت حرفه اي

9 ارديبهشت روزجهاني ايمني و بهداشت حرفه اي گرامي باد

28 آوریل امسال (2012)مصادف با 9 اردیبهشت ماه سال 1391 مصادف با روز جهانی ایمنی وبهداشت شغلی است .شعار امسال سازمان بین المللی کار متمرکز بر ارتقائ ایمنی وبهداشت حرفه ای در اقتصاد سبز است . تغییر در جهان با اقتصاد سبز در حال وقوع است . از آنجا که این اتفاق خواهد افتاد ، پس ضروری است که موضوع ایمنی وبهداشت در محیط کار باسیاستهای مشاغل وصنایع سبز یکپارچه شود .

ارتقائ ایمنی وبهداشت در یک اقتصاد سبز

 

مفهوم اقتصاد سبز چندین سال است که در محافل عملی، اقتصادی و سیاسی دنیا معرفی شده و مورد بحث قرار گرفته است.طرح اقتصاد سبز برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ میلادی توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد یا UNEP  معرفی گردید .در طی این سال‌ها درخواست‌های فراوانی از سوی نهادهای مختلف در سطح جهانی برای لحاظ کردن مسائل زیست محیطی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی وجود داشته است. این در جوهره خود شاید همان چیزی باشد که "اقتصاد سبز" به دنبال آن است. با به وجود آمدن بحران‌های اخیر اقتصادی، بالا گرفتن اعتراض‌ها در گوشه و کنار جهان و پدیدار شدن ضعف‌ها و کاستی‌های ساختار اقتصادی موجود، برخی بر این اعتقاد هستند که مفاهیمی مانند توسعه و اقتصاد پایدار باید توجه بیشتری را میان تصمیم‌گیران اقتصادی و سیاسی جلب کند.

 مطابق تعریف "ائتلاف اقتصادی سبز" که در برگیرنده نمایندگان و کارشناسانی از بخش‌های محیط زیست، توسعه، تجارت و همچنین مصرف‌کنندگان است، اقتصاد سبز گونه‌ای از اقتصاد است که می‌تواند کیفیت بالاتری از زندگی را در چهارچوب محدودیت‌های زیست بوم سیاره زمین در اختیار همگان قرار دهد.

 برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد یا UNEP نیز معتقد است چنین اقتصادی می‌تواند از یک‌سو رفاه و سلامتی را در جامعه انسانی ارتقاء دهد و برابری اجتماعی را به ارمغان بیاورد و از سوی دیگر قادر است خطرات زیست محیطی و اکولوژیکی را کاهش دهد. این شیوه از اقتصاد همچنین ارزش‌های اقتصادی طبیعت و خدمات زیست بوم را به انسان مد نظر قرار می‌دهد.

 چنین تعاریفی از اقتصاد سبز و همچنین توسعه پایدار که مسائل زیست محیطی را مورد توجه قرار می‌دهند مفاهیم و ایده‌های جذاب و قابل توجهی به نظر می‌رسند، اما فراتر از این تعاریف آکادمیک پرسش این‌جاست که جامعه جهانی در حال حاضر چگونه به سمت دستیابی به این اهداف حرکت می‌کند و چه کسی نقش هدایت‌کننده و چه کسی نقش هدایت‌شونده را برعهده دارد؟ از آن مهم‌تر این که اصولاً دست یافتن به چنین اهدافی که در تعاریف به نظر متعالی می‌رسند تا چه میزان امکان‌پذیر است؟

 در تحقیقی که توسط "اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت" صورت گرفته است نقش  دولت‌ها، شرکت‌های بزرگ و جوامع محلی در حرکت به سمت یک اقتصاد سبز بررسی شده است. این اتحادیه تایید می‌کند که چنین حرکت‌هایی از سوی تعدادی از شرکت‌های بسیار بزرگ در جهان آغاز شده است و برخی از آنها نتایج مثبتی نیز به دست آورده‌اند. شرکت‌های بزرگ تولیدکننده لوازم ورزشی در این خصوص پیشتاز هستند. گروه تولیدی پوما، یکی از این مثال‌هاست. این شرکت بزرگ به تازگی گزارشی را منتشر کرده که در آن دستاوردها و اقداماتی را که در خصوص توسعه پایدار و در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی انجام داده، تشریح کرده است. این گزارش به کاستن از میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای و همچنین مصرف آب می‌پردازد. همچنین شرکت نایک NIKE، بزرگترین تولیدکننده پوشاک ورزشی نیز برنامه‌ای را منتشر کرده است که در آن سیاست‌های این شرکت در مسیر توسعه پایدار، تلاش برای کاهش زیان‌های وارده به محیط زیست، در نظر گرفتن محدودیت منابع طبیعی و همچنین تعهد به حذف مواد شیمیایی سمی در تولیدات تا سال ۲۰۲۰ تشریح شده است.

 اما به جز این تولیدکنندگان بزرگ ورزشی در جهان که تعهد داده‌اند حرکت‌های خود را در مسیر حفظ محیط زیست تنظیم کنند، تعدادی دیگر از غول‌های صنعتی و اقتصادی نیز به ظاهر به این حرکت پیوسته‌اند. شرکت بزرگ Unilever یکی از این غول‌های بزرگ تولیدی و تجاری است. این شرکت که چهارصد نام و نشان تجاری مختلف در جهان به آن وابسته هستند بیشتر در زمینه تولید محصولات بهداشت و سلامت فعالیت می‌کند. این شرکت نیز به تازگی برنامه‌ای را برای دستیابی به توسعه پایدار و اقتصاد سبز تعریف و منتشر کرده است. در این برنامه پنجاه هدف مختلف در جهت کاستن از زیان‌های محیط زیستی و بهینه کردن استفاده از مواد خام کشاورزی تشریح شده و همچنین کمک به یک میلیارد نفر در سراسر جهان برای بهبود وضعیت سلامت و بهداشت آنها مد نظر قرار گرفته است.

28 آوریل امسال (2012)مصادف با 9 اردیبهشت ماه سال 1391 مصادف با روز جهانی ایمنی وبهداشت شغلی است .شعار امسال سازمان بین المللی کار متمرکز بر ارتقائ ایمنی وبهداشت حرفه ای در اقتصاد سبز است . تغییر در جهان با اقتصاد سبز در حال وقوع است . از آنجا که این اتفاق خواهد افتاد ، پس ضروری است که موضوع ایمنی وبهداشت در محیط کار باسیاستهای مشاغل وصنایع سبز یکپارچه شود .  

صنایع سبز نه تنها به حفاظت از محیط زیست  بلکه بایستی به فراهم کردن محیطی سالم وبی خطر برای کارگران خود نیز توجه کافی داشته باشند .ایمنی وبهداشت شغلی به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از ترویج صنایع سبز واقتصاد سبزتر ، به عنوان کلیدی برای دستیابی به توسعه اقتصادی واجتماعی ساز گار با محیط زیست  پایدار مطرح می باشند  .

ما از همه شما دعوت می کنیم که در ترویج این پیام وموضوع امسال روز جهانی ایمنی وبهدشت کار به ما بپیوندید .ما پیشاپیش از تلاش شما در پیشبرد این هدف سپاسگزاریم .

ماخذ : سایت سازمان بین المللی کار (ILO)

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 7656
کلمات کلیدی