• 1394/03/23 - 10:55
  • 59
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مناسبت های بهداشتی

برای اهدای زندگی ، از شما متشکریم

برای نجات جانم ، از تو سپاسگزارم 24 خرداد ، روز جهانی اهداکنندگان خون هر اهداکننده خون همیشه یک قهرمان است

برای نجات جانم ، از تو سپاسگزارم

24 خرداد ، روز جهانی اهداکنندگان خون

ماه مبارک رمضان ، ماه بندگی و انفاق

 

 

در حال حاضر، با وجود پيشرفتهای چشمگير در زمينه علم پزشکی هنوز هيچگونه جايگزين مصنوعی برای خون ساخته نشده است و فقط خونی که توسط انسانهای نيکوکار اهدا می شود، می تواند جان انسانهای ديگر را از مرگ نجات بخشد. هرعضو جامعه در طول زندگی ممکن است به دلایل مختلف مصرف کننده خون یا فرآورده های خونی باشد . تزریق به موقع خون در بیماران نیازمند به آن ، مانع از آسیب  اعضای حیاتی بدن شده و موجب نجات جان آنان می گردد . افزایش حجم حوادث ترافیكی ، گسترش  تکنولوژی  وتغییر روش زندگی ، افزایش وگسترش روش های تشخیص ودرمان بیماریها باعث شده است تا نیاز  به خون و فرآورده های آن بیش از گذشته باشد.هرداوطلب واجد شرایط اهدای خون می تواند هر 2ماه یکباراهدای خون نماید به شرطی که تعداد اهدای مجاز سالانه لحاظ شود بطوریکه خانم ها سه بار در سال و آقایان چهار بار در سال می توانند خون خود را اهدا كنند . امروزه با فرهنگ سازی و ترویج معروف پسندیده اهدای خون ، اعتقاد به باورهای مقدس دینی و سنتهای ارزنده اخلاقی ، بسیاری از اقشار جامعه با آگاهی از ضرورت تهیه مستمر خون سالم ، داوطلب اهدای این ماده حیات بخش میباشند . نیاز به خون با هر گروه خونی همیشه و همه جا هست و برای تامین ذخایر مناسب فراورده های خونی ، یک بار اهدای خون کافی نیست  . وظیفه همه افراد جامعه است که در تامین ذخایر خونی نقش موثر خویش را ایفا نمایند . برخی که واجد شرایط اهدای خون هستند ، با اهدای این ماده حیاتی میتوانند به وظیفه انسانی و اجتماعی خویش در جهت ارتقا سلامت جامعه عمل نمایند و برخی دیگر که واجد شرایط اهدای خون نمیباشند ، می توانند با ترغیب افراد واجد شرایط به اهدای مستمر خون ، نقش مهمی در تامین ذخایر خونی داشته باشند . افرادی که در جامعه از منظر حقیقی و یا حقوقی در زمینه های اجتماعی ، فرهنگی ، اخلاقی و علمی فعالیت دارند ، میتوانند با ترویج اهدای خون در جامعه ، تعهد خویش را نسبت به سلامت جامعه ابراز دارند . افرادی از جامعه  چه در ابعاد حقوقی و یا حقیقی که دارای امکانات و منابع مختلف می باشند میتوانند با واگذاری و یا به اشتراک گذاردن آنها در مراکز انتقال خون ، موجب گسترش کمی و ارتقا کیفی خدمات حیاتی این مجموعه به جامعه شوند و در این راستا نقش سازنده خیرین انکار ناپذیر است .

تقدیر از همه افرادیکه به هر طریق در تامین انواع فراورده های خونی بعنوان اهداکننده خون ، مروج اهدای خون وتامین کننده امکانات و منابع ، تلاش و اهتمام دارند ، وظیفه همه اقشار جامعه است چرا که آنان با این اقدام خویش نقش ارزنده ای در حفظ و ارتقا سلامت همه افراد ایفا مینمایند . به این منظور ، 24 خرداد ماه روز جهانی اهداکنندگان خون نامگذاری گردیده تا ضمن فرهنگ سازی و ترغیب همه اقشار جامعه به این اقدام خداپسندانه ، موجب انگیزه مضاعف در اهداکنندگان گرامی خون به استمرار در این امر حیاتی گردد . شعار امسال روز جهانی اهداکنندگان خون  " برای نجات جانم ، از تو سپاسگزارم " می باشد که اشاره به اهمیت تقدیر از عزیزانی است که  در گیر و دار مشغله های مختلف خویش ، همواره می دانند که وجود انها برای وجود دیگران ضروری است .

مشارکت همگانی در تقدیر از اهداکنندگان ایثارگر خون تشکر و سپاس عموم مردم از بخشی از جامعه است که بواسطه اهدای خون به حق و شایسته متمایز میباشند . از کلیه نهادها ، ادارات ، مجامع و انجمن های عمومی ، رسانه ها و گروههای فرهنگی و اجتماعی انتظار است تا با مشارکت و یاری مجموعه عام المنفعه انتقال خون در اطلاع رسانی پیام مهم فوق به جامعه اهتمام شایسته داشته باشند .

در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم  ، ماه فضائل اخلاقی و فرصتی برای انجام  اموری که باقی الصالحات میشوند .  اهدای خون  از جمله امور خیری است که میتواند  بدرستی تجلی طاعت حق تعالی باشد . اهدای خون پاک ترین انفاق در راه خداست . در ماه مبارک رمضان نیز نیاز به خون هست که فقط با اهدای خون انسانهای مومن و فداکار تامین میگردد . اهدای خون با رعایت توصیه های لازم  منافاتی با روزه داری ندارد . در ماه مبارک رمضان نیز  داوطلبان ، پس از بررسی پزشکی و اطمینان از احراز شرایط مربوط میتوانند خون اهدا نمایند و پس از آن ، با مصرف بیشتر مایعات ، حجم خون اهدایی سریعتر جایگزین خواهد شد . توصیه بر این است که در ایام روزه داری ، داوطلبان اهدای خون  ساعتی پس از صرف افطاری مغذی که ترجیحا سنگین و حجیم نباشد   ، با آرامش و صرف زمان لازم به پایگاههای اهدای خون مراجعه نمایند . صبورانه و صادقانه در طی مراحل مختلف اهدای خون مساعدت نموده و پس از اهدای خون استراحت کافی داشته باشند . تا زمان سحر از مایعات بیشتری استفاده نموده و از فعالیت سنگین خودداری نمایند . در چند روز پس از اهدای خون نیز از فعالیتهای شدید بدنی و حضور طولانی در برابر  آفتاب مستقیم پرهیز کنند . 

پایگاههای اهدای خون هر شب پس از افطار پذیرای داوطلبان ایثارگر است تا بیماران نیازمند ،حاجت خویش را بواسطه ایثار و نوعدوستی آنان از خدای خویش بگیرند .

شرایط عمومی اهدای خون شامل وزن حداقل 50 کیلوگرم ، سن بین 18 تا 60 سال ، رعایت فواصل اهدای خون حداقل بمدت 8 هفته و رعایت تعداد نوبت سالانه اهدای خون ( برای آقایان سالانه 4 نوبت و بانوان سالانه 3 نوبت ) است .

ماه رمضان ماه مهمانی خدا است . میتوانیم با اهدای خون خود بیماران نیازمند به خون را اکرام نماییم . در این ماه رحمت وبرکت ، به ضیافت خداپسندانه سازمان انتقال خون بیایید و سهمی از این سفره گسترده داشته باشید.

مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی از جمله ماه مبارک رمضان و روز جهانی اهداکنندگان خون ، فقط فرصتی هستند تا به خاطر آوریم که زندگی انسان های بسیاری به خون اهدایی ما وابسته است وگرنه نیاز به فراورده های خونی زمان و مکان ندارد  .

مناسبتها فرصتی هستند تا به خاطر آوریم که زندگی دوباره ای که با خواست و اراده حق تعالی اعطا گردیده بواسطه ایثار و از خود گذشتگی افرادی است که نسبت به سلامت همنوعان خویش متعهد می باشند . اهدای خون فرصتی برای شکر نعمت سلامتی است. اهدای خون پایبندی به ارزشهای والای انسانی و اخلاقی است که موجب رضایت خداوند متعال می گردد که می فرماید : هرکس در نجات جان انسانی بکوشد ، مانند آن است که در نجات جان همه انسان ها کوشیده است (سوره مائده). نیاز به خون همیشه هست و نیکوکاری و ایثار همیشه با اجر و ثواب حق تعالی همراه میباشد . تامین کافی خون سالم در گرو ترویج مسئولانه ضرورت اهدای مستمر خون و نیز مشارکت روزافزون و آگاهانه افراد سالم جامعه است .

هر اهداکننده خون همیشه یک قهرمان است . برای اهدای زندگی ، از شما متشکریم

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبر : 19894
کلمات کلیدی