به بهانه روز آتش نشانی
در واقع این روز بهانهای است تا از افرادی تقدیر شود كه از جان و آسایش خود برای حفظ جان و آسایش دیگر افراد میگذرند. ایمنی را "مصونیت در برابر آسیبهای ناشی از حوادث، اعم از طبیعی و غیرطبیعی" معنا کردهاند. و . . ..
هفتم مهرماه روز «آتش نشانی و ایمنی»گرامی باد.
.
.
در واقع این روز بهانهای است تا از افرادی تقدیر شود كه از جان و آسایش خود برای حفظ جان و آسایش دیگر افراد میگذرند.
ایمنی را "مصونیت در برابر آسیبهای ناشی از حوادث، اعم از طبیعی و غیرطبیعی" معنا کردهاند.
از آن جایی که نمیتوان به صورت صد در صد به ایمنی دست یافت، کارشناسان معمولاً از اصلاحاتی نظیر «ارتقای ایمنی» و «سطح پیشرفت ایمنی» استفاده میکنند.
سطح پیشرفت ایمنی رابطه تنگاتنی با توسعه دارد، لذا در کشورهای پیشرفته، یکی از اهداف دولتها، افزایش سطح پوشش ایمنی برای دستیابی به حداکثر توسعه است.
در کشور ما بیش از 160 سال از تاسیس اولین ایستگاه آتش نشانی در شهر تبریز به سال 1221 شمسی و نزدیک به 80 سال از تاسیس آتش نشانی پایتخت میگذرد.
پس از انقلاب اسلامی، با انحلال سازمان دفاع غیر نظامی، فلسفه وجودی آتشنشانیهای کشور توسط بندهای 14 و 20 ماده 55 قانون شهرداری تعریف شد و از همین رو سازمانهای آتش نشانی زیر مجموعه شهرداریها قلمداد میشوند.
بر اساس این قانون، شهرداریها ملزم هستند برای حفظ شهرها از خطر سیل، حریق و دیگر مخاطرات تدابیر مؤثری اتخاذ نمایند.
نظر به اینکه کشور ما یک کشور حادثه خیز میباشد و از 40 حادثه طبیعی شناخته شده، 30 مورد آن در ایران امکان وقوع دارد، توجه به بحث ایمنی همچنین تهیه و تدوین ضوابط و مقررات ایمنی، امری ضروری است.
مهمترین وظایف سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی:
* ارتباط، همكاری، هماهنگی و مشورت با مراكز علمی، نظامی، پزشكی و سایر سازمان ها و اشخاص مربوط.
* تعیین صلاحیت فنی و امكانات شركتهای خصوصی و دولتی با عنوانهای مختلف اعم از طرح ایمنی یا شارژ كننده و فروشنده و سازنده ماشین ها، قطعات، ادوات و تجهیزات مختلف مربوط به امور ایمنی و نجات و آتش نشانی در سطح جامعه.
* اشاعه و به كارگیری رشتههای ورزشی بین كاركنان سازمان مخصوصاً نیروهای عملیات به منظور تقویت آمادگی جسمانی و بالا بردن روحیه افراد كه لازمه این حرفه است.