• 1392/04/30 - 11:41
  • 44
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تب مالت

بیماری هزار چهره

با توجه به افزایش بیماری تب مالت در سه ماهه اول سال 92 و لزوم توجه مسئولین بهداشت حرفه ای واحد های کاری به نکات بهداشتی در این خصوص مطالب کلیدی تهیه گردیده است که لازم است فایل آن دریافت و در تابلو سلامت قرار داده شود و . . .

با توجه به افزایش بیماری تب مالت در سه ماهه اول سال 92
و لزوم توجه همکاران گرامی به نکات بهداشتی در این خصوص مطالب کلیدی ذیل حضورتان ارسال می گردد:
فایل در پیوست نیزموجود می باشد

اسلاید تب مالت

برای دریافت پوستر پیشگیری از ابتلا به تب مالت اینجا کلیک کنید.
 

بيماري تب مالت (بروسلوزيس) چيست؟
بيماري عفوني شايع و ناتوان كننده اي است كه با تب، ‌لرز و درد عضلات و مفاصل شروع شده نهايتا به لنگيدن پا و از كارافتادگي ختم مي شود؛ لازم به ذكر است بيماري تب مالت بيماري هزار چهره است و متأسفانه گاهي به علت تشابه علائم باليني با ساير بيماريها، امكان تشخيص سريع بيماري ميسر نمي باشد؛ لذا بيمار جهت تشخيص و درمان بيماري،‌ مخارج هنگفت ، صرف وقت و زمان زياد و مشكلات بيماري را براي زمان زيادي متحمل مي شود.
بيماران مبتلا به تب مالتي كه به دليل بروز علائم افسردگي براي مدت طولاني تحت درمان با داروهاي ضد افسردگي يا ساير داروهاي رواني قرار گرفته اند را مي توان از مصاديق هزار چهره بودن تب مالت نام برد.
عامل بيماري تب مالت: انواع باكتري بروسلا (ملي تنيس " در گوسفند و بز، گاو، شتر، سگ گله و انسان" ، ‌آبورتوس " در گاو، گوسفند و بز،اسب يا جنين ماديان" و ...)
راه انتقال بيماري تب مالت:
·         مصرف شير و فراورده هاي لبني غيرپاستوريزه
·         تماس با خون و ترشحات دام آلوده
·         از طرفي تنفس
·         تزريق تصادفي
·         و همچنین نیش‌ حشرات و پنجه سك و گربه نيز مي تواند در انتقال نقش داشته باشد
بقاي بروسلوز در محيط هاي مختلف و فراورده هاي لبني:
1.        آب: 57-1 روز
2.       خاك(رطوبت 90% ) : 73-48 روز
3.      كود: 205-1 روز
4.       مواد زائد حيواني: 4-1 ماه
5.      پشم: 110 روز
6.       شير: در صفر درجه به مدت 24 ساعت الي 18 ماه
7.      خامه : 6-4 هفته
8.      بستني: تا 30 روز
9.       كره: تا 142 روز
10.     پنير: 3 ماه
11.     گوشت نمك سود يا يخ زده: 12-3 ماه
راه هاي پيشگيري از تب مالت:
1.        مصرف شير و لبنيات پاستوريزه (پنير،‌ كره،‌ خامه، ‌بستني و ...)
2.       در صورت تمايل به مصرف شير و لبنيات محلي (براي مواردي كه خود دامداري محلي دارند)، رعايت نكات زير ضروري است:
·         اجازه دهيد شير پس از به جوش رسيدن براي مدت 5 دقيقه قل بزند (مي توانيد شعله زير شير را كم كنيد و شير را باملاقه هم بزنيد تاسر نرود)
·         پنير محلي را براي مدت 3 ماه در آب نمك 13% نگهداري نموده سپس مصرف نماييد(1قاشق نمک در یک لیتر آب).
3.      پوشيدن لباس محافظ (دستكش و ...) هنگام تماس با دام به خصوص خون و ترشحات آنها


 
فاطمه عابدي آستانه
كارشناس بيماريهاي زئونوز استان قم

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبر : 12341
کلمات کلیدی