• 1392/07/21 - 11:30
  • 49
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
توصيه هاي بهداشتي

توصيه هاي بهداشتي مركز بهداشت استان در خصوص ذبح در عيد سعيد قربان

با عنايت به نزديك شدن عيد سعيد قربان و سنت پسنديده قرباني كردن گوسفند ضمن عرض تبريك این مناسبت خجسته؛ رعايت نكات بهداشتي زير مي تواند شيريني عيد را چند برابر كند:

 

با عنايت به نزديك شدن عيد سعيد قربان و سنت پسنديده قرباني كردن گوسفند ضمن عرض تبريك این مناسبت خجسته؛ رعايت نكات بهداشتي زير مي تواند شيريني عيد را چند برابر كند چراكه متأسفانه گاهي شاهد عدم رعايت اصول بهداشتي توسط شهروندان محترم بوده ایم كه ايام خوش را به كام خود، خانواده و جامعه تلخ مي نمايند.
ارتباط نزديك دام و انسان درصورت بيمار بودن دام باعث انتقال بيماريهاي منتقل شونده از دام به انسان از طريق تماس با خون،‌ ترشحات،‌ پوست، پشم و ... يا خوردن گوشت و احشاي دام بيمار مي گردد. بديهي است آگاهي و نگرش جامعه در حدي است كه از مصرف يا تماس با دام بيمار و آلوده پرهيز مي نمايند مشكل از آنجا شروع مي شود كه برخي بيماريها مانند تب خونريزي دهنده كريمه كنگو در دام علامتي بروز نمي دهد و دام به ظاهر سالم است ؛ پس چه كنيم تا به بيماري مبتلا نشويم؟
1.رعايت اصول بهداشتي در نكهداري،‌ذبح، توزيع و پخت دام
2. تهيه دام از نقاط مطمئن و داراي مجوز دامپزشكي
3. ذبح دام در كشتارگاه هاي مجاز
آمار نشان مي دهد يكي از بيشترين راه هاي انتقال بيماري از دام به انسان، حين ذبح دام مي باشد؛ معمولا افراد به زخم هاي كوچك موجود در دست و پاي خود بي توجه اند. خراش پوستي،‌ گوشه ناخن و هر نوع آسيب به پوست بدن باعث شكسته شدن سد دفاعي بدن شده از طرفي عوامل بيماريزا و ميكروب ها كه فقط با چشم مسلح قابل رويت و به حدي كوچك اند كه هزاران ميكروب مي تواند به راحتي از زخم ها و خراش هاي كوچك گذشته وارد بدن شود، اين بيماريها گاهي باعث خسارات جبران ناپذيري از جمله مرگ افراد مي شود. استفاده از وسايل ضد عفوني نشده حين ذبح نيز خود مزيد برعلت است و باعث بروز بيماري مي گردد.
ذبح دام در مناطقي بجز كشتارگاه ها باعث آلوده كردن محيط نيز مي گردد. متأسفانه برخي افراد به خود اجازه مي دهند خون و مواد زايد حاصل از ذبح را در كوچه و خيابان و جوي آب رها كنند همين امر باعث جلب ساير حيوانات به ويژه حيوانات ولگرد شده در نتيجه بيماري وحوش از جمله هاري و ... نيز با اماكن انساني راه ميابند.
در پايان توصيه مي گردد ضمن تهيه دام سالم و مطمئن براي ذبح، ازذبح دام در اماكن عمومي خودداري نموده،‌ تأكيد مي شود از مصرف گوشت، جگر و ساير احشا، به صورت خام يا نيم پز جدا پرهيز گردد. گوشت هاي مورد مصرف براي كباب در قطعات كوچكتري بريده شود و اجازه داده شود كاملا مغز پخت شود.

 

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبر : 13132
کلمات کلیدی