• 1394/07/01 - 07:38
  • 69
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مناسبت های مذهبی

روز عرفه

روز نهم ذی‌الحجه روز عرفه و از ایام عظيمه است اگرچه به اسم عيد ناميده نشده است. عرفه روزى است كه حق تعالى بندگان خويش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره هاي جود و احسان خود را براى ايشان گسترانيده و شيطان در اين روز خوار و حقيرتر و رانده‎تر و خشمناك‎ترين اوقات خواهد داشت.

روز عرفه

روز نهم ذی‌الحجه روز عرفه و از ایام عظيمه است اگرچه به اسم عيد ناميده نشده است.
عرفه روزى است كه حق تعالى بندگان خويش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره هاي جود و احسان خود را براى ايشان گسترانيده و شيطان در اين روز خوار و حقيرتر و راندهتر و خشمناكترين اوقات خواهد داشت.

براى اين روز اعمالی ذکر شده است:

۱- غسل که مستحب است قبل از زوال انجام شود.

۲- زيارت امام حسين (عليه السلام)
كه از هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد بالاتر است و احاديث، در كثرت فضيلت زيارت آن حضرت در اين روز متواتر است و اگر كسى توفيق يابد كه در اين روز در تحت قبّه مقدّسه آن حضرت باشد ثوابش كمتر از كسى كه در عرفات باشد نيست.

۳- بعد از نماز عصر پيش از آن كه مشغول به خواندن دعاهاى عرفه شود در زير آسمان دو ركعت نماز بجا آورد و نزد حق تعالى به گناهان خود اعتراف و استغفار کند تا به ثواب عرفات رستگار شود و گناهانش آمرزيده گردد.
پس چون وقت زوال شد زير آسمان رود و نماز ظهر و عصر را با ركوع و سجود نيكو به عمل آورد و چون فارغ شود دو ركعت نماز اقامه كند.
در ركعت اوّل بعد از حمد، توحيد و در دوم بعد از حمد، قل يا ايّها الْكافرون خوانده شود.
و بعد از آن چهار ركعت نماز گزارد که در هر ركعت بعد از حمد، پنجاه مرتبه توحید بخواند، كه اين نماز، همان نماز حضرت اميرالمؤمنين (عليه السلام) است.

۴- شيخ كفعمى در مصباح فرموده مستحب است روزه گرفتن روز عرفه براى كسى كه ضعف پيدا نكند و مانع دعا خواندن او نشود.

۵- دعای معروف امام حسين (عليه السلام) در روز عرفه خوانده شود.

البته برای این روز اعمال دیگری نیز ذکر شده است که در مفاتیح الجنان آورده‌اند.
التماس دعای فرج....
.
.
منبع:
مفاتیح الجنان

التماس دعا


 

  • گروه خبری : فرهنگی
  • کد خبر : 20914
کلمات کلیدی