• 1391/10/24 - 08:41
  • 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سمینار بهداشت حرفه ای

سمینار بهداشت حرفه ای برگزار شد

سمینار بهداشت حرفه ای با حضور مسئولین بهداشت حرفه ای کارخانجات استان ،مسئولین فنی شرکت های خدمات بهداشت حرفه ای ، کارشناسان بهداشت حرفه ای بیمارستان ها و بازرسان بهداشت حرفه ای در مورخه 21/10/91 از ساعت 30/8 الی 13 در سالن اجتماعات دکتر قریب مرکز بهداشت استان برگزار گردید. مدرس این دوره آموزشی آقای مهندس جواد برازنده بودند و در ادامه آقای مهندس سید محمد حسن رضوی اصل در مورد سلامت عوامل اجرایی پسماندها مطالبی را مطرح نمودند.

00:00
00:00
دانلود

سمینار بهداشت حرفه ای با حضور مسئولین بهداشت حرفه ای کارخانجات استان ،مسئولین فنی شرکت های خدمات بهداشت حرفه ای ، کارشناسان بهداشت حرفه ای بیمارستان ها و بازرسان بهداشت حرفه ای در مورخه 21/10/91 از ساعت 30/8 الی 13 در سالن اجتماعات دکتر قریب مرکز بهداشت استان برگزار گردید.
مدرس این دوره آموزشی آقای مهندس جواد برازنده بودند و در ادامه آقای مهندس سید محمد حسن رضوی اصل در مورد سلامت عوامل اجرایی پسماندها مطالبی را مطرح نمودند.

آقای مهندس جواد برازنده کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای استان قم، در ابتدای این جلسه در مورد نحوه صحیح پر کردن فرم معاینات سلامت شغلی مطالبی را مطرح نمود و در ادامه لزوم انجام معاینات سلامت شغلی را با توجه به مستندات قانونی ضروری دانست.

وی تأکید کرد که قبل از انجام معاینات دوره ای ابتدا می بایست عوامل زیان آور محیط کار اندازه گیری شوند. سپس فرم شناسنامه شغلی کارخانه تکمیل گردد و پس از آن اقدام به پر کردن فرم معاینات سلامت شغلی و انجام معاینات بالینی شود. در نهایت پس از انجام معاینات بالینی آزمایشات پاراکلنیکی انجام می شود.

وی در ادامه به سؤالاتی که از طرف حضار مطرح گردید نیز پاسخ داد. سؤالات زیر از جمله سؤالاتی بود که به آن ها پاسخ داده شد:

  • معاینات سلامت شغلی بر اساس کدام ماده قانونی صورت می پذیرد؟
  • آیا انجام معاینات قبل از استخدام ضروری است؟
  • هزینه آزمایشات پاراکلینیکی در معاینات سلامت شغلی بعهده کیست ؟
  • چه شرکتهایی مشمول انجام معاینات سلامت شغلی می شوند؟
  • هزینه انجام معاینات قبل از استخدام به عهده کیست؟

پس از اتمام تدریس آقای مهندس برازنده، آقای مهندس سید محمد حسن رضوی اصل، کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان، مطالبی را در خصوص سلامت عوامل اجرایی پسماندها مطرح نمود. وی مدیریت اجرایی پسماندها را اینگونه تعریف کرد که شخصیت حقیقی یا حقوقی است که مسئول برنامه ریزی، ساماندهی، مراقبت و عملیات اجرایی مربوط به تولید، جمع آوری، ذخیره سازی، جداسازی، حمل و نقل، بازیافت، پردازش و دفع پسماندها و همچنین آموزش و اطلاع رسانی در این زمینه می باشد. وی افزود عوامل اجرایی به کلیه شاغلینی اطلاق می گردد که در مراحل جمع آوری، ذخیره سازی، جداسازی، حمل و نقل، بازیافت، پردازش و دفع پسماندها اعم از پسماندهای عادی، بیمارستانی، ویژه، کشاورزی و صنعتی و نیز مرحله تولید پسماندهای مخاطره آمیز مشغول به کار می باشند.

 او همچنین برخی مواد قانونی راجع به مدیریت پسماندها را مطرح نمود. یکی از مواد قانونی مهم در این زمینه ماده 5 قانون مدیریت پسماندها است. طبق این ماده قانونی مدیریت های اجرایی پسماندها موظفند بر اساس معیارها و ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ترتیبی اتخاذ نمایند تا سلامت، بهداشت و ایمنی عوامل اجرایی تحت نظارت آن ها تأمین و تضمین شود.

 وی در ادامه در مورد اقدامات اجرایی لازم و نیز برنامه عملیاتی سلامت، ایمنی و بهداشت عوامل اجرایی پسماندها نیز توضیحاتی را بیان نمود. پس از توضیحاتی که در مورد تدوین برنامه عملیاتی سلامت، ایمنی و بهداشت عوامل اجرایی پسماندها داده شد، به مسئولین بهداشت حرفه ای ابلاغ شد که برنامه عملیاتی سلامت، ایمنی و بهداشت عوامل اجرایی پسماندهای شرکت مربوطه را نوشته و به مرکز بهداشت شهرستان تحویل دهند.

پس از سخنرانی آقای مهندس رضوی، مهندس برازنده در مورد کنترل سرب توضیحاتی را بیان نمود.

 برای دانلود فایل های مربوط به این جلسه روی لینک های زیر کلیک کنید.

جزوه معاینات سلامت شغلی

 دستورالعمل تکمیل فرم معاینات

 اسلاید مدیریت پسماند

اسلاید برنامه عملیاتی سلامت، ایمنی و بهداشت عوامل اجرایی پسماندها  

جزوه آموزشی کنترل مواجهه با سرب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اسلایدها
  • کد خبر : 10357
کلمات کلیدی