• 1394/02/14 - 08:11
  • 76
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روز جهانی ایمنی و سلامت کار

مرگ هر نیروی کار را معادل مرگ 7500 روز کاری

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مرگ هر نیروی کار را معادل مرگ 7500 روز کاری اعلام کرد و گفت: از اقدامات وزارت بهداشت برای ارتقای ایمنی کار و طب کار قدردانی می کنیم.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مرگ هر نیروی کار را معادل مرگ 7500 روز کاری اعلام کرد و گفت: از اقدامات وزارت بهداشت برای ارتقای ایمنی کار و طب کار قدردانی می کنیم.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت مهندس هفده تن با بیان این مطلب در نهمین همایش روز جهانی ایمنی و سلامت کار که همزمان با هفته کار و کارگر و به همت مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: بر اساس برآوردهای سازمان جهانی کار (ILO) مرگ هر کارگر به جز تبعات روانی تحمیلی آن به خانواده ها، علاوه بر مرگ 7500 روز کاری یک میلیارد تومان هزینه مستقیم به کشورها وارد می کند.

وی افزود: با توجه به بهره وری 25 درصدی کار در ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته، مرگ و میرهای ناشی از صدمات و سوانح کاری سالانه بالغ بر ده هزار میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل می کند.

وی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به رشد اقتصادی سه مؤلفه باید در هر کشوری مورد حمایت قرار گیرد که عبارتند از امنیت، نوآوری و ایمنی که مهمترین آن ها ایمنی کار است.

 

هزینه ده هزار میلیاردی سوانح و بیماری های ناشی از کار

 

وی افزود: میانگین مرگ و میرهای ناشی از حوادث فیزیکی در محیط کار در کشور بالغ بر 1470 مورد است و 6 برابر این میزان مرگ های ناشی از بیماری های شغلی در کشور داریم.

هفده تن گفت: بهره وری در ژاپن 7 برابر ایران است زیرا 98 درصد سرمایه این کشور را سرمایه انسانی تشکیل می دهد.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: نرخ حوادث منجر به فوت در ژاپن 3 نفر به ازای هر 100 هزار نیروی کار است که این آمار در سوییس 1.1 نفر رسیده است.

وی بر اقدام در جهت کاهش حوادث ناشی از کار، فوت، نقص عضو، آتش سوزی، برق گرفتگی و سایر حوادث ناشی از کار تأکید و خاطر نشان کرد: از همه این موارد مهم تر بیماری های ناشی از کار است. به گونه ای که یک فرد پس از عمری تلاش و خدمت به کشورش در دوره بازنشستگی تازه باید به دنبال درمان بیماری های خود باشد.

 

30 هزار میلیارد تومان خسارت به تولید ناخالص ملی

 

مهندس هفده تن گفت: آمارهای جهانی می گوید 4 تا 5 درصد GDP در جهان یعنی مبلغی حدود 2800 میلیارد دلار هزینه ناشی از حوادث کار در جهان است که حتی اگر ما در ایران بپذیریم که این رقم معادل 2 درصد جی دی پی است باز هم بیش از 30 هزار میلیارد تومان سالانه داریم خسارت می بینیم.

وی با اشاره به ضرورت تغییر رویکردها و اقدامات در این زمینه در کشور، ادامه داد: به دلیل تعدد واحدهای تولیدی و خدماتی و کاری در کشور، بازرسان ما حتی اگر تمام وقت کار کنند هر 6.5 سال یکبار قادر به بازرسی از واحدها خواهند بود. پس بنابراین باید فکر دیگری کرد و از دستاوردها و تکنولوژی های روز در جهت ارتقای ایمنی کار بهره جست.

 

ریخته شدن خون کارگر سر کار خط قرمز دولت

 

وی ریخته شدن خون کارگر در سرکار را خط قرمز دولت تدبیر و امید اعلام کرد و افزود: این دولت به هیچ عنوان از ریخته شدن خون کارگران هنگام کار نمی گذرد و برنامه های آموزشی و دستورالعمل های جدیدی در این زمینه تهیه و ابلاغ شده است.

وی به حوادث 43.8 درصدی کارگران صنعت ساختمانی اشاره کرد و گفت: این صنعت بیشترین سوانح را برای کارگران داشته است و همه دستگاه ها باید همکاری کنند تا این معضل برطرف شود.

 

امحای مشاغل سخت و زیان آور

وی امحای مشاغل سخت و زیان آور را یکی دیگر از برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت یازدهم اعلام کرد و گفت: بازنشستگی باید بهار زندگی افراد باشد نه ابتدای بیماری هایشان و این دولت برنامه دارد تا تمام صنایع آلاینده که بیماری شغلی به وجود می آورند را پالایش کند که این اقدام از هم اکنون از صنعت نساجی آغاز شده است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19375
کلمات کلیدی