• 1394/02/10 - 08:02
  • 143
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
روز جهانی ایمنی و سلامت کار

نهمین همایش بزرگداشت روز جهانی ایمنی و سلامت کار

نهمین همایش بزرگداشت روز جهانی ایمنی و سلامت کار با شعار"تحقق کار شایسته با نهادینه سازی فرهنگ ایمنی و بهداشت کار" و با حضور جمعی از دست اندرکاران و فعالین عرصه ایمنی و سلامت کار کشور ....

 

نهمین همایش بزرگداشت روز جهانی ایمنی و سلامت کار با شعار"تحقق کار شایسته با نهادینه سازی فرهنگ ایمنی و بهداشت کار" و با حضور جمعی از دست اندرکاران و فعالین عرصه ایمنی و سلامت کار کشور و مدیران مرتبط دستگاههای وظیفه مدار در روز چهارشنبه مورخ 9/2/1394 از ساعت 8 صبح لغایت 13 در محل آمفی تاتر ساختمان دانشگاه علوم پزشکی تهران واقع در خیابان قدس – نبش بلوار کشاورز، برگزار می گردد

 در این همایش پس از قرائت متن پیام وزیر بهداشت و همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه اجنماعی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و سلامت حرفه ای، دکتر علیرضا صدرایی مدبیر اجرایی همایش و مدیر گروه تخصصی سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن خیر مقدم به میهمانان و اشاره به شعار امسال "تحقق کار شایسته با نهادینه سازی فرهنگ ایمنی و سلامت کار" نسبت به دستاوردهای این نشست اظهار امیداری کرد.

متن پیام وزیر بهداشت که در شبکه اجتماعی کلوپ منتشر شده است

هشتم اردیبهشت ماه ١٣٩٤ مصادف با ٢٨ آوریل، روز جهانی ایمنی و سلامت کار است. امسال دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌های کارفرمایی و کارگری و انجمن‌های علمی کشـور در یک حرکت جهانی و همگام با سازمان بین‌المللی کار، شعار «تحقق کار شایسته با نهادینه سازی فرهنگ ایمنی و بهداشت کار» را انتخاب کردند.
این در حالی است که طی سال‌های اخیر نارسایی موجود در مجموعه ایمنی و سلامت کار کشور، از کارایی و بهره‌وری منابع انسانی کاسته و متاسفانه سبب شده ایران در رتبه‌بندی جهانی در رابطه با شاخص «کار شایسته» در مرتبه‌ای قرار گیرد که شایسته نظام جمهوری اسلامی نیست.
با توجه به این که سلامت جسمی و روانی نیروی کار، سرمایه اصلی برای دستیابی به توسعه پایدار می‌باشد، لازم است با مشارکت دستگاه‌های دولتی و تشکل‌های جامعه کارگری و کارفرمایی، دست در دست هم شاخص ایمنی و سلامت در حوزه «کار شایسته» را به بالاترین درجه ممکن برسانیم.
برای رسیدن به این هدف بزرگ، توجه جمعی به ایمنی و سلامت کار و مشارکت بین‌بخشی از مرحله قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری تا برنامه‌ریزی و اجرا در بخش دولتی و خصوصی امری ضروری است.
ضمن تبریک این روز به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم برگزیده‌اند، سعادت، بهروزی و موفقیت ایشان را از درگاه خداوند متعال خواستارم.
**************

در این همایش دکتر صادق نیت رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت متبوع، بیماری ها و حوادث شغلی را یکی از بحث های مهم جهان خواند و با اشاره به آمار جهانی و آمار ناشی از این حوادث در ایران تصریح کرد: غالب بیماری ها و حوادث ناشی از کار قابل پیش بینی و پیشگیری بوده و با توجه بیشتر  به این موضوع می توانیم با تلاش های کارشناسان ارزشمند و توانمند بهداشت حرفه ای، مواجه کارگران با عوامل آسیب رسان را کنترل و به حداقل برسانیم.

وی با تاکید بر شعار امسال، محیط سالم برای کار کردن به منظور حفظ سلامتی در دوران بازنشستگی را از ضرورت های کار شایسته خواند و افزود: با توجه به این نکته که یکی از مهم ترین شاخص های بهداشتی، سلامت محیط و کار می باشد لذا امیداریم امسال زمینه های فعالیت و تجهیزات مورد نیاز کارشناسان را چه در سطوح بازرسی و چه در سطح آزمایشگاهی فراهم کنیم تا آنها نیز بتوانند از تخصص و توان علمی خود به درستی در این راستا  استفاده نمایند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کارگران را سرمایه اصلی کشور خواند و گفت: امیدواریم با حمایت های وزیر محترم و معاون بهداشت وزارت متبوع شاهد تحولات جدی ای در زمینه بهداشت محیط و حرفه ای در سال جاری باشیم و نقش خودمان را در سلامت محیط کار و حفظ سلامت کارگران به خوبی ایفا کنیم.

مهندس هفده تن معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ضمن اشاره به مرگ و میر ناشی از حوادث کار و اسیب شناسی وضعیت ایمنی محیط کار، تصریح کرد: امروز دنیا به این نتیجه رسیده است که سه مولفه اساسی رشد اقتصادی بالا عبارتند از: امنیت، نوآوری و ایمنی و به عقیده من ایمنی در این میان مهم ترین موتور محرکه اقتصاد است زیرا که ایمنی مرکز ثقل انسان سالم چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ بهداشت روانی به شمار می آید و لذا امروزه اهمیت و ضرورت توجه به راهکارهای کاهش حوادث ناشی از کار و بیماری های شغلی بیش از گذشته می باشد.

در ادامه همایش مهندس اصابتی مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ضمن تبریک این روز، اهمیت و ضرورت پیشگیری از حوادث و مخاطرات شغلی را تشریح و تصریح کرد: در سالی که سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی است، وزارت بهداشت و تعاون وظیفه بسیار مهمی بر عهده دارند که آن صیانت از نیروی انسانی است و  ماده 85 قانون کار نیز وظایفی را بر عهده این دو مجموعه قرار داده و ضرورت دارد که هم دستگاه های اجرایی و هم کارفرمایان و کارگران احساس مسئولیت نسبت به حفظ سلامت حرفه ای داشته باشند.

وی تاکید کرد: نهادینه سازی فرهنگ ایمنی و سلامت فقط نباید یک شعار باشد بلکه باید آن را محور انجام برنامه ها و فعالیت هایمان قرار دهیم.

در ادامه دکتر یاراحمدی مدیر کل دفتر امور بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی وزارت صنعت، معدن و تجارت، به تبیین نقش و جایگاه مدیریت بهداشت، ایمنی در وزارت متبوع، تعامل و هم افزایی وزارتخانه ها، تفکر سیستمی و اقدامات انجام شده در آن حوزه پرداخت.

از دیگر سخنرانان نهمین همایش روز جهانی ایمنی و سلامت کار، دکتر سهرابی معاون بهداشت حرفه ای مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، مهندس عطاردیان رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایان ایران، مهندس صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان خانه کارگر، دکتر قاسمخانی دبیر انجمن علمی بهداشت کار ایران بودند که به ترتیب پیرامون اهداف همایش، برنامه ملی کار شایسته، بهداشت و ایمنی محیط کار و نقش سازمان های غیردولتی در ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت کار سخنرانی کردند.

گفتنی است در پایان همایش مذکور از چهره های ماندگار و  پیشکسوتان عرصه ایمنی و سلامت کار تقدیر بمعل آمد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19335
کلمات کلیدی