مناسبت بهداشتی
هفته پیشگیری و کنترل سرطان اول لغایت هفتم بهمن
هفته پیشگیری و کنترل سرطان از اول لغایت هفتم بهمن همزمان با سراسر کشور در استان قم اجرا می گردد.
هفته پیشگیری و کنترل سرطان ( اول تا هفتم بهمن ماه) با شعار"سرطان قابل پیشگیری و درمان است، با خود مراقبتی و امید"؛ به پیوست مطالب آموزشی به همراه شعارها و پیامهای مرتبط با این هفته، حضورتان ارسال میگردد. مقتضی است محتوای این بسته، توسط مسئول بهداشت حرفهای آن واحد کاری به نحو مطلوب، به شاغلین آموزش داده شده و گزارش آن به این مرکز ارسال گردد.
**********************
برای دریافت پیام های آموزشی اینجا کلیک کنید
******************************************
****************************
روز شمار پویش سرطان
♦️سه شنبه1 بهمن 98
سرطان و تشخیص زودهنگام آن
♦️چهارشنبه2 بهمن
محیط سالم و پیشگیری از سرطان
♦️پنج شنبه3 بهمن
پیشگیری از سرطان و زندگی اجتماعی و معنوی سالم
♦️جمعه 4 بهمن
سرطان و نقش سازمان های مردم نهاد و خیریه
♦️شنبه 5 بهمن
پیشگیری از سرطان و شیوه زندگی سالم
♦️یک شنبه 6 بهمن
سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران و خانواده ها
♦️دوشنبه7 بهمن
سرطان و نقش نهادهای دولتی و حاکمیتی
***************************
*****************************************
پویش ملی مبارزه با سرطان (هفته اول بهمن ماه) :
♦️سرطان قابل پیشگیری و درمان است، با خود مراقبتی و امید
آیا می دانید:
ߔ蠛㛰 تا ۴۰ درصد سرطان ها با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و بهبود شیوه زندگی قابل پیشگیری است
ߔ蘹وامل تغذیه ای که احتمال بروز سرطان را افزایش می دهند عبارتند از مصرف نامطلوب و زیاد چربی ها، نمک، قند و شکر، طبخ نامناسب غذا و استنشاق مکرر بخار روغن سوخته
ߎ癅صرف زیاد انواع چربی ها، روغن ها و مواد غذایی چرب و سرخ شده، شانس ابتلا به سرطان ها به ویژه سرطان پروستات ، سرطان کولون ، سرطان ریه و سرطان پستان را افزایش می دهد
ߔ虅صرف غذاهای شور و پرنمک و نمک سود شده احتمال بروز سرطان معده را افزایش می دهد. حداکثر میزان مجاز مصرف نمک در روز حدود ۵ گرم در افراد زیر ۵۰ سال و کمتر از ۳ گرم در افراد بالای ۵۰ سال،کودکان ،مبتلایان به فشارخون بالا و بیماری های قلبی عروقی است که شامل نمک موجود در مواد غذایی بطور طبیعی، نمک اضافه شده به غذا و نمک موجود در محصولات صنعتی است
ߔ虁رآوری گوشتها در مواردی مانند انواع گوشتهای دودی شده، نمک سود شده، و یا اضافه کردن مواد شیمیایی و نگهدارنده های غیر مجاز و استفاده زیاد از آنها در صنایع غذایی مثلا " در انواع سوسیس، کالباس، هات داگ" خطر سرطانزایی دارد