شرایط جوی محیط کار
کارگاه آموزشی تنشهای حرارتی محیط کار برگزار می گردد.
کارگاه آموزشی تنشهای حرارتی محیط کار در مورخ 5/9/92 با تدریس جناب آقای دکتر حمیدرضا حیدری عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت قم، رأس ساعت 8:30 دقیقه صبح در سالن اجتماعات دکتر قریب مرکز بهداشت استان برگزار می گردد.
زندگی ماشینی و صنعتی شدن و به تبع آن مصرف بیش از حد سوخت های فسیلی از یک سوء و افزایش جمعیت جهان از سوی دیگر، موجب شده است تا به تدریج تغییرات مشهودی در شرایط آب و هوایی کره زمین به وجود آید. در سالهای اخیر مساله ای که بسیاری از کشورها را به خود مشغول کرده است و در طیفی وسیع و گسترده همه انسانها را تهدید می کند، بحرانهای زیست محیطی و در راس آن آلودگی هوا و به تبع آن تغییرات غیرمنتظره آب و هوایی است. گرمایش زمین به دلیل آثار سوء زیست محیطی که درپی دارد، مورد توجه محافل علمی بوده است.
گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی می تواند بر حیات انسان روی کره زمین آثار مخرب زیادی را به همراه داشته باشد، از این رو بررسی شرایط اقلیمی حال و آینده برای مناطق مختلف دارای اهمیت می باشد. این تغییرات آب و هوایی علاوه بر اثار مخربی که بر محیط زیست دارد می تواند در محیط های شغلی هم تاثیرگذار باشد و تشدید کننده استرس های حرارتی وارده بر روی شاغلین در محیط های گرم و مرطوب و یا گرم و خشک باشد.
گرما و رطوبت یکی از عوامل فیزیکی مطرح در محیطهای کاری می باشد که در صورت عدم تامین شرایط مناسب آن می تواند به عاملی مضر در محیط های کاری تبدیل گردد. بررسی آخرین آمار واطلاعات ارسالی از دانشگاه ها / دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور نشان می دهد که در سال ۱۳۸۹ نزدیک به ۱۰% کارگاههای کشور و ۹% شاغلین در کارگاه ها در معرض عامل گرما و رطوبت زیان آور در محیط کار بوده اند که با مقایسه این آمار با ۶۲۵۰۰۰ کارگاه تحت پوشش و نزدیک به ۲۵۰۰۰۰۰ کارگر شاغل در آنها در کل کشور نشان می دهد که نزدیک به ۶۵۰۰۰ کارگاه و ۲۳۰۰۰۰ شاغل در آن در معرض عامل گرما و رطوبت در محیطهای کاری خود می باشند، در حالی که این آمار برای کارگاهها و شاغلین در سال ۱۳۹۰ شاخص ۱۰% را نشان می دهد .
از کل ۱۶۶۸۲ کارگاه و با ۴۷۵۲۵ نفر شاغل شناسایی شده استان قم در سال ۹۰ ، ۵% کارگاهها با ۱۲% شاغل در معرض گرما رطوبت قرار دارند . که این امر لزوم توجه به ساماندهی فعالیتهای مرتبط با شناسایی، اندازه گیری، ارزشیابی و کنترل با حذف عامل فیزیکی گرما و رطوبت زیان آور در محیط کار بعنوان یک عامل موثر فیزیکی بر سلامت شاغلین را آشکار می سازد . بر این اساس سیاست گذاری دست اندرکاران امر سلامت نیروی کار جامعه با هدف ارتقاء سطح سلامت شاغلین و پیشگیری از بیماریها و حوادث شغلی و نیز سازماندهی فعالیتهای بهداشت حرفه ای در بخش دولتی و بخش خصوصی (کارشناسان بهداشت حرفه ای مستقر در صنایع و کارخانجات و نیز شرکتهای ارائه دهنده خدمات تخصصی بهداشت حرفه ای ) جهت تامین محیط کار مناسب و سالم برای کارگران لازم به نظر می رسد.
کارگاه آموزشی تنشهای حرارتی محیط کار با هدف آشنایی هرچه بیشتر مسئولین بهداشت حرفه ای کارخانجات با شرایط جوی محیط کار و نحوه ارزیابی استرس های گرمایی، در مورخ 5/9/92 با تدریس جناب آقای دکتر حمیدرضا حیدری عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت قم، رأس ساعت 8:30 دقیقه صبح در سالن اجتماعات دکتر قریب مرکز بهداشت استان برگزار می گردد.
برای دریافت نامه اداری کلیک نمایید.
برای مشاهده برنامه کارگاه تنشهای حرارتی محیط کار کلیک نمایید.