• 1393/07/15 - 07:38
  • 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بیماریهای قلبی عروقی

راههای پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی عروقی

در ايران بيماريهاي غيرواگير مزمن و به ويژه بيماريهاي قلبي عروقي، بخش عمدهاي از علل مرگ و ناتواني را به خود اختصاص داده است. اكثر عوامل خطر اصلی در بيماريهاي غيرواگير شناخته شده اند و ....

 در ايران بيماريهاي غيرواگير مزمن و به ويژه بيماريهاي قلبي عروقي، بخش عمدهاي از علل مرگ و ناتواني را به خود اختصاص داده است. اكثر عوامل خطر اصلی در بيماريهاي غيرواگير شناخته شده اند و حذف يا كنترل آنها مي تواند مانع از بروز بيش از ۸۰ درصد بيماريهاي قلبي، سكته مغزي و ديابت و ۴۰ درصد سرطانها شود. توسعه اقتصادي و صنعتی، ماشینی شدن زندگی، سبب تغييراتي در شيوه زندگي شده است كه در ايجاد بيماري قلبي عروقي نقش مهمي دارند.

مهمترين عوامل خطر در بيماريهاي قلبي عروقي عبارتند از: تغذيه نامناسب، چاقي، فعاليت بدني ناكافي، مصرف سيگار، فشار خون بالا، اختلال در چربي خون، ديابت و سن بالا

وضعيت بيماريهاي قلبي عروقي در جهان و ايران
هر ساله نزديك بر ۳۲ ميليون مورد سكته قلبي و مغزي در دنيا رخ مي دهد كه باعث مرگ بيش از ۱۷ ميليون نفر مي شود.
۶۰% موارد مرگ در سال ۲۰۰۰ در جهان به علت بيماريهاي غير واگير بوده  كه برآورد مي شود تا سال ۲۰۲۰ ميلادي به ۷۳% برسد. سهم بيماريهاي قلبي عروقي از اين ميزان بيش از ۴۸%  است.
بيش از ۲۰ ميليون مورد از ۶۴ ميليون مرگ در سال ۲۰۱۵ مربوط به بيماريهاي قلبي عروقي خواهد بود و در صورتي كه اقدامات موثر انجام نشود، انتظار مي رود موارد مرگ ناشي از بيماريهاي مزمن از ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ حدود ۱۷% افزايش يابد و از ۳۵ ميليون مرگ به ۴۱ ميليون مرگ برسد.

وضعيت بيماريهاي قلبي عروقي در ايران
در كشور ما بيماريهاي قلبي عروقي علت ۳۹/۳ درصد مرگ (اولين علت مرگ) هستند كه از اين ميزان، ۱۹/۵درصد مربوط به سكته قلبي، ۹/۳درصد مربوط به سكته مغزي و ۱۰/۵درصد باقيمانده مربوط به ساير بيماريهاي قلبي عروقي است.
اين بيماريها به ميزان قابل توجهي قابل پيشگيري هستند و با اجراي مداخلات موثر براي كاهش عوامل خطر آنها مي توان مرگ زودرس ناشي از بيماريهاي قلبي عروقي، سكته مغزي و ديابت را كاهش داد.

داشتن قلبي سالم براي حيات انسان ضروري است. بيماريهاي قلبي عروقي به سن يا جنس خاص اختصاص ندارد و همه افراد در هر سن و جنسي ممكن است در معرض ابتلا به اين بيماري ها باشند.

بعضي افراد بيشتر در معرض ابتلا به بيماري قلبي عروقي هستند و بنابراين، اطلاع از عوامل خطر اين بيماري ها، مي تواند به پيشگيري و كنترل بيماريهاي قلبي عروقي كمك كند.

 جهت دریافت اسلاید آموزشی اینجا کلیک نمایید.

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبر : 16951
کلمات کلیدی